Tech: +825%: nagyon berobbant a Viber Magyarországon | hvg.hu – hvg.hu

A Rakuten közzétette, hogyan használják a magyar emberek és márkák a Viber üzenetküldőt. Az alkalmazást a hazai okostelefonosok több mint kétharmada használja.

Magyarországon már második éve megfigyelhető a telefonálásról az üzenetküldésre való áttérés, különösen a csoportos kommunikációban. A Rakuten adatai szerint egy magyar Viber-használó átlagosan 2 csoportos csevegésben vesz részt. A csoportos csevegésekben résztvevők száma 15 százalékkal nőtt az előző évhez képest.

A magyar csatornák és közösségek számának 20 százalékos éves növekedése azt jelzi, hogy a felhasználók folyamatosan figyelemmel kísérik kedvenc közéleti személyiségeik és kedvelt szervezeteik fontos bejelentéseit, legfrissebb híreit és kritikus történéseit közvetlenül a Viber alkalmazásban.

Idén a Viber havonta 6 milliárd hirdetést jelentített meg, Magyarországon több mint 130 millió reklámmegjelenítés történt. Az alkalmazásban 33 százalékkal nőtt azoknak a közvetlen hirdetőknek a száma, akik Magyarországon a Viberen kívánják termékeiket és szolgáltatásaikat népszerűsíteni. A legjobban teljesítő hirdetési típusok között idén Magyarországon szórakoztatás kategória 356 százalékkal nőtt, az autóipar 102 százalékkal, az utazás és vendéglátás 91 százalékkal, az egészség és fitnesz 79 százalékkal bővült, háztartási gépeket pedig 77 százalékkal többet reklámoztak a Viberen.

A Rakuten szerint itthon a márkák láthatóan nagyobb érdeklődést mutatnak a Viber üzleti üzenetküldő megoldásai iránt: 825 százalékos növekedést rögzítettek az újonnan létrehozott üzleti fiókok számában 2021-hez képest. A kézbesített üzleti üzenetek száma 433 százalékkal emelkedett.

A Rakuten közlése szerint 2023-ban további lépéseket tesznek a szuperalkalmazássá válás útján. Ennek részeként újabb, nem klasszikus üzenetküldési funkciót vezetnek majd be: Görögországban és Németországban már utalhatnak egymásnak pénzt Viberen belül a felhasználók, ezt jövőre Magyarországon is bevezetik.

Valamint az alkalmazás lehetőséget ad majd a márkáknak arra, hogy a Viberen egyetlen meta-üzleti egységben tárolják az összes üzleti információt, szolgáltatásukat és kommunikációs csatornájukat, valamint a felhasználók könnyedén megtalálhassák a számukra szükséges vállalkozásokat, és kapcsolatba léphessenek velük.

Emellett a Viber bevezet egy külön mappát, amely segít a felhasználóknak a márkákkal folytatott beszélgetéseiket a számukra kényelmes módon rendszerezni, így javítja a felhasználói élményt és növeli a márka láthatóságát.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Ez is érdekelhet...