Részvény, ami 582%-ot nőtt három hónap alatt, és rejtélyes robbanások a Krím-félszigeten – Portfolio

Ma délután 5 órakor jön a Checklist legújabb adása. A műsor első részében az újult erővel berobbanó mémrészvény őrülettel foglalkozunk, mivel pár hónapon belül a harmadik céget találták meg maguknak a Wallstreetbets-es kisbefektetők, a legutóbb kipécézett Revlon vállalat részvényének árfolyama például 582%-ot emelkedett a papír júniusi mélypontjához képest.

Arról, hogy hogyan lesz egy részvényből mém, mit szólnak a jelenséghez a Wall Street kevésbé haladó gondolkodású nagyágyúi, és kinek javasolt az ilyen típusú kereskedés, Mohos Kristófot, a Portfolio részvényelemzőjét kérdezzük.

Az adás második részében a Krím-félszigeten történt robbanásokkal foglalkozunk, ahol először egy orosz katonai reptér, majd egy lőszerraktár robbant fel, mindkét esetben veszteségeket okozva az orosz alakulatoknak. A robbantások mögött az oroszok szerint egyértelműen Ukrajna áll, akik viszont nem vállalták magukra a támadásokat. Időközben pedig képbe került egy radikális iszlám szervezet is. A témával kapcsolatban Huszák Dániel, a Portfolio Globál rovatának vezető elemzője lesz a Checklist vendége.

Mi az a Portfolio Checklist?

A Portfolio Checklist lapunk napi podcastje, melyben a Portfolio elemzői és más szakértők segítségével dolgozzuk fel a nap meghatározó gazdasági és pénzügyi híreit. A sorozat követhető a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a nagyobb podcast platformokon, és itt, a Portfolio-n is.

Címlapkép forrása: Getty Images

Ez is érdekelhet...