Rekord a hazai használtautó-piacon – itt a 2022-es rangsor – Infostart.hu

Hullámzó évet zárt tavaly a hazai használtautó-piac: a koronavírus enyhülő hatása miatt erősen indult az év, de a februárban kirobbant háború szinte azonnal érzékeltette a hatását, márciusban és áprilisban beesett az érdeklődés, aztán emelkedésnek indultak az árak, de összességében 830 ezer átírással újabb rekordév született 2022-ben – írja a vezess.hu.

A legkeresettebbnek ezúttal is az Opel (93 976 autó) bizonyult éves összesítésben a Volkswagen (83 264 autó) és a Suzuki (70 964 autó) előtt, de a magasabb kategóriájú modellek, így az Audi, a BMW és a Mercedes egyes típusai is nagy érdeklődésnek örvendtek, amelynek köszönhetően mindhárom márka a legjobb tíz között zárt.

A típusok rangsorában a hazai átírásokban és az importban is az Opel Astra végzett az első helyen, előbbiek esetében a Suzuki Swiftet és a Ford Focust, utóbbiaknál a Focust és a Volkswagen Golfot megelőzve. A legtöbben Budapesten és Pest megyében, a legkevesebben Zala megyében vásároltak hazai vagy külföldről származó használt autót.

Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Ez is érdekelhet...