Nagyot robbantana Oroszország: visszatér az utakra a szovjet éra legendás ikonja – Portfolio

A Renault még májusban eladta többségi részesedését az Avtovaz autógyártóban az orosz államnak. Az orosz értesülések szerint az üzlet jelképes volt, az orosz állam egy rubelt adott a részesedésért, cserébe a Renault hatéves visszavásárlási opcióval rendelkezik.

Az Avtovaz Moszkvától délre elhelyezkedő üzemében, amit az eladás után Moszkvicsra neveztek át, idén mindössze 600 jármű gyártását tervezik. A gyártás újraindítását nem befolyásolja a helyi autógyártó iparág kedvezőtlen kilátása, Oroszország ugyanis modern történetében először kevesebb mint 1 millió autót gyárthat egy év leforgása alatt.

A végső cél évi 100 ezer jármű gyártása lesz, és a gyár nagy újdonsága, hogy a gyártósorról legördülő autók egy része elektromos meghajtással rendelkezik majd. A számok messze elmaradnak az autógyárak 200-300 ezer darabos iparági átlagától, a Tesla sanghaji üzeme heti szinten 22 ezer autót állít elő.

Az első Moszkvics autók 2022 decemberében futnak majd le a gyártósorról. A Moszkvics 3 lesz az első modell

– áll a Kamaz közleményében. A közlemény hozzáteszi, az elektromos autó tömeggyártása 2025-ben, a teljes importfüggetlenség 2027-re lesz elérhető. A cég tervei szerint az üzemben négy crossovert, köztük egy elektromosat és egy szedánt gyártanak majd.

A Reuters forrásai szerint “Moszkva szülötte” (a Moszkvics nevének jelentése) a kínai JAC autógyártó tervezési, mérnöki és gyártási platformját fogja használni az új modellek előállításához.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Wikimedia Commons

Ez is érdekelhet...