Megvan Herbert Diess új munkahelye – Villanyautósok

A Volkswagen Csoport egykori vezetője, Hebert Diess, szeptemberben adta át a helyét Oliver Bluménak, és azóta nem hallottunk felőle.

Most kiderült hol folytatja, és bár elsőre úgy tűnhet, de mégsem ment túl messze az autóipartól.

Chiphiány

A német chipgyártó Infineon Technologies AG felügyelőbizottsága úgy döntött, Herbert Diess-t jelöli az elnöki pozícióra a következő, február 16-án esedékes éves közgyűlésen. Ha a részvényesek, a várakozásoknak megfelelően, egyetértenek, akkor a világ egyik legnagyobb autóipari chipgyártójának lesz egyik legfontosabb embere a német szakember. A felügyelőbizottság gyakorlatilag a vezérigazgató feletti pozíció, a részvényesek/tulajdonosok közvetlen képviselete a cég vezetésében.

Az Infineon központja Münchenben.

Diess nem új ember a vállalatnál. 2015-2020 között már ugyanennek a grémiumnak az egyik tagja volt, így ismeri a cég munkáját, terveit, nem egy klasszikus külsős beugró. Az Infineon 50 ezer főt foglalkoztat, tavaly pedig több mint 11 milliárd eurós forgalom mellett, közel 1,2 milliárdos nyereséget könyvelt el. A cég az elmúlt években az egyik legnagyobb – egyesek szerint A legnagyobb – autóipari chipgyártó lett, miután 2019-ben 9,4 milliárd dollárért felvásárolta amerikai riválisát a Cypress Semiconductort. Az elmúlt évek az autógyártás világában a chiphiánytól voltak hangosak, ami természetesen jót tett a hasonló vállalkozások nyereségességének.

Herbert Diess. Forrás: VW

Diess a cég sajtóközleményében azt emelte ki, hogy a félvezetőgyártás rendkívül gyorsan fejlődik, a vállalatnak pedig nagy jövője van nem csak a jövő mobilitásának egyre növekvő szilíciuméhsége miatt, de azért is, mert termékeiket használják a szél és napenergia iparban és az elektromos elosztórendszerek berendezéseiben is.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Ez is érdekelhet...