Maserati Merak roncs hirdetés – Vezess

Általában örömteli látni, ha megmentenek egy régi klasszikust az enyészettől, de erre az 1979-es Maserati Merak SS-re még jókora indulattal sem lehetne azt mondani, hogy menthető. Az eladó mégis „teljes restauráció” céljából kínálja eladásra az eBayen mindazt, ami a képek tanúsága szerint az olasz sportautóból maradt, és mindemellett azt állítja, hogy minden megvan hozzá, legalábbis majdnem.

Ennek ellenére annyira hisz a Maserati leendő második életében, hogy a kupacért – vagy ami maradt belőle – 15 ezer euróra, vagyis közel hatmillió forintra számít.

A képre kattintva galéria nyílik:

Valóban ér hatmilliót egy kupac roncs? 1

Ha a száraz tényeket nézzük, a ritka Maserati vázát kettéhasították; azt, amit az idő vasfoga hagyott belőle, fadarabok tartják össze, míg a karosszériát megette a rozsda. Több mint valószínű, hogy korábban egy baleset után vált elhagyatottá, legalábbis nehéz elképzelni, hogy az évtizedek és az időjárás kombinációja ennyire keményen bánt volna el vele. A szélvédő is hiányzik, az utastér szintén darabokban áll.

A Maserati összesen 1830 darabot gyártott a Merakból 1972 és 1983 között, sőt, a könnyebb, egyben erősebb SS-változatból csak 1000 példány készült. Ennél a példánynál a 220 lóerős, 3,0 literes, V6-os hajtáslánc már a motortéren kívül található, több más alkatrész között hánykolódva. Eredeti Campagnolo könnyűfémfelniket, SS-specifikus műszerfalat és elektromos ablakokat is kínálnak, de a látottak alapján nem ezek fogják különösebben megdobni a jármű értékét.

Valóban ér hatmilliót egy kupac roncs? 19

A mérőóra állása szerint valamivel kevesebb mint 47 ezer kilométert tehettek meg az olasz sportkocsival, mielőtt sanyarúbb sorsra jutott.

Valóban ér hatmilliót egy kupac roncs? 20

Az viszont biztosan kijelenthető, hogy az utastérnek nemigen maradt használható eleme.

Siralmas kinézete ellenére azonban meglepetést is tud okozni, ugyanis eredeti amerikai okmányokkal rendelkezik, mi több, legálisan, minden vámköltség rendezésével tért vissza Európába. Jelenleg a lengyelországi Krakkóban vár egy szebb életre, a kérdés csak az, hogy akad-e olyan lelkiismeretes csodatevő, aki még ilyen állapotban is lecsap rá.

Ez is érdekelhet...