Három napra 36 ezer kilométerről állított ki számlát egy kanadai autókölcsönző – Telex

Egy kanadai nőtől nyolcezer dolláros, átszámítva több mint két és fél millió forintos autóbérlési díjat vont le az Avis autókölcsönző vállalat, miután mindössze 300 kilométert tett meg Toronto környékén – írja Guardian.

Giovanna Boniface a nyolcezer kanadai dolláros számlát nem a három nap alatt valójában megtett kilométerek után kapta.

A kölcsönző cég azt állította, hogy a nő három nap alatt 36 ezer kilométert tett meg, ami közel annyi mint a Föld kerülete.

Boniface természetesen nem autózta körbe a bolygót ennyi idő alatt: bérelt autójával lányát vitte egyetemre és anyósát látogatta meg, a Torontótól valamivel több mint 100 kilométerre lévő Kitchener városában. Ez a nő becslései szerint nagyjából 300 kilométer lehetett.

Mielőtt hazaindult volna Kanadából a biztonság kedvéért ellenőrizte számlakivonatát, ekkor realizálta: több mint nyolcezer dollárt számlázott neki az autókölcsönző cég. Személyes panaszra nem maradt ideje, az ügyfélszolgálaton próbált intézkedni, de sokáig úgy tűnt a cég nem igazán érti mi a probléma a számlával. Twitteren közzétett képen az is látszik, hogy a cég kilométerenként 25 centet kért el, de nem csak 300, hanem mindjárt 36 ezer kilométerért.

A Boniface története csak kilenc nap után oldódott meg, azt követően, hogy sajtónyilvánosságot kapott az ügye. A kölcsönző végül elismerte a hibát és jelezték, hogy a többletköltséget visszatérítik.

Ez is érdekelhet...