Feltört a hacker egy traktort, már azon is elfut a Doom – hvg.hu

Hónapokig tartott, de végül sikerült elindítani a Doomot egy John Deere traktoron, ráadásul egy speciális változat készült a játékból.

Lassan már tényleg nem lesz olyan eszköz, amelyen kis ügyeskedés után ne lehetne futtatni a Doomot. Sikerült már elindítani számológépen, iPodon, okosórán és fényképezőgépen, sőt már egy terhességi teszten is. Ezúttal egy ennél nagyobb eszköz rendszerét sikerült megbuherálnia egy hackernek, hogy játszani lehessen a lövöldözős játékkal.

A Verge beszámolója szerint ezúttal egy John Deere traktort vehetünk fel a fenti listára. A Sick Codes egyik kiberbiztonsági kutatója az ismert Doom moderrel, Skeleganttal közösen hozta össze, hogy a traktor kijelzőjén elinduljon a Doom, az eredményt pedig a Las Vegas-i hackerkonferencián, a Def Conon mutatták be.

A munka hónapokig tartott, és természetesen egy speciális változat is készült a nem mindennapi eszközhöz: a játékban egy kukoricatáblában kell leölni az ellenséget egy traktorral.

Ennél egy fokkal hasznosabb munkának tűnik, hogy a szakember egy olyan biztonsági rést is feltárt, amin keresztül hozzá lehet férni a traktor rendszeréhez. Ez azért érdekes, mert ezzel javíthatóvá válik a szerkezet, amire egyébként a gazdák önmaguktól nem lennének képesek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Ez is érdekelhet...