Életveszélyes megoldás terjed egy autós problémára – Vezess

Az őszies-télies, hideg idő beköszöntével az évnek azon időszakába léptünk, amikor reggelente kívülről jégvirágos, belülről párás szélvédő fogadja az autósokat. A jelenség jó néhány perces hadműveletet jelent az indulás előtt, hiszen addig nem célszerű – és nem is szabad – útnak indulni, amíg a vezető zavartalan kilátása nem biztosított.

A pára kiváltó oka a levegő hőmérsékletének csökkenése, hiszen együtt jár a páratartalmának emelkedésével, ami miatt a nedvesség is hamarabb kicsapódik – ez pedig leginkább az üvegfelületeken érhető tetten, ugyanis az számít az autó leghidegebb pontjának, mert vékony, mindemellett semmilyen hőszigeteléssel nincs ellátva.

Mókásnak titulált, ugyanakkor tűz-, robbanás- és balesetveszélyes megoldást népszerűsítenek a pára eltávolítására a TikTokon: a Sun szúrta ki, hogy egy brit autós gázfáklyával esett neki belülről az autó szélvédőjének. Bár tagadhatatlanul gyors és hatékonynak tűnő metódus, fontos hangsúlyozni, hogy senki ne próbálja ki otthon, hacsak nem akar kárt tenni önmagában, a környezetében és nem utolsósorban az autójában.

@jackfordham4 @martinkavanagh3 #fyp ♬ الصوت الأصلي – ابو داحم

A gázfáklyának a műhelyben a helye, rendeltetésszerű használata pedig kimerül a hegesztésben és a forrasztásban. Biztató az emberiségre nézve, hogy a videó kommentszekciójában a többség ostobának és veszélyesnek minősítette a látottakat.

Amellett, hogy a problémával már az autógyártók is foglalkoznak fejlesztéseik során, a párátlanítás veszélytelen módját például a légkondicionáló működtetése jelenti, ám a közhiedelem szerint a burgonya, a sampon, a borotvahab, de akár a kézfertőtlenítő is hatásos lehet a párával szemben – hogy ez tényleg így van-e, ebből a cikkből kiderül:

Ez is érdekelhet...