Egy 20 000 tonnás teherhajót „húz” egy 2700 négyzetméteres ernyő, ötödére csökkenhet vele a károsanyag-kibocsátás – hvg.hu

Az üvegházhatású gázok kibocsátásában jelentős szerepe van az egyre jelentősebb tengeri szállítmányozásnak, ezen változtatna az Airseas megoldása, mely a szél erejével csökkentené a hajók üzemanyagfogyasztását.

Egészen különleges módon segítene a Atlanti-óceánon áthaladó teherszállítmányozás károsanyag-kibocsátásának csökkentésében egy Airseas nevű francia startup: egy óriási, papírsárkányszerű ernyővel.

A hatalmas, 2700 négyzetméteres, Seawing névre keresztelt eszköz első – sikeres – tesztje decemberben zajlott a Ville de Bordeaux nevű, 21 528 tonnás teherhajóval, de más hajókra is telepítették már a meghajtórendszert.

A Seawing nevű integrált rendszer több szempontból is különleges. Mint az Interesting Engineering beszámolójából kiderül, a megoldás az ernyő mellett egy automatizált repülésirányító rendszert is magába foglal – ez utóbbit a repülőipar fejlesztette a szélenergia „befogására”.

A gyártó állítása szerint a Seawing „biztonságos, tiszta, kompakt és megbízható”, ráadásul könnyedén telepíthető szinte bármilyen kereskedelmi hajóra. A károsanyag-kibocsátás és az üzemanyagfogyasztás pedig nagyjából 20 százalékkal fogható vissza vele.

©

Erre szükség is lehet: mint az Interesting Engineering hozzáfűzte, az üvegházhatású gázok kibocsátásának terén 3 százalékot ölel fel a hajózási szektor. Az ENSZ adatai szerint a teherhajók 2018-ban 12 milliárd tonnányi rakományt szállítottak, ami a tíz évvel korábbi adat háromszorosa. Mindezt az e-kereskedelem növekedése várhatóan tovább növeli majd.

Az Airseas megoldása segíthet a hajók motorjairól valamekkora terhet levenni, így pedig csökkenhet a nem éppen tiszta gázolaj felhasználása is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Ez is érdekelhet...