Autó: Olvasóink szerint ez az Év Autója 2023-sorrend | hvg.hu – hvg.hu

A győztes és az ezüstérmes mibenléte nem változott a hivatalos eredményhez képest, de az utána következő autók egy kicsit összekavarodtak.

Január közepén írtunk arról, hogy 328 ponttal a Jeep Avenger nyerte el az Év Autója 2023 kitüntető címet, mely Stellantis konszernhez tartozó divatterepjárót a 241 pontos Volkswagen ID. Buzz, illetve a 211 pontos Nissan Ariya követett a sorban.

A szavazáson részt vevő magyar szakújságírók is ezeket a modelleket értékelték a legtöbbre a hét finalista közül, mi pedig olvasóinkat is megkérdeztük, hogy mely modell nyerte el leginkább a tetszésüket.

Jelen cikkünk írásakor 22,7 százalékos eredménnyel a Jeep Avenger áll a természetesen nem reprezentatív online szavazás első helyén, a második pedig a VW elektromos kisbusza, az ID. Buzz a maga 22,5 százalékos eredményével.

Olvasóink szerint a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Toyota bZ4X gurulhat fel a voksok 16,5 százalékával, majd pedig a Kia Niro, a Peugeot 408, a Nissan Ariya és a Renault Austral következik a sorban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Ez is érdekelhet...