Sokoldalú apróság: a Corsair K70 RGB Pro Mini Wireless tesztje – PROHARDVER!

Corsair K70 RGB Pro Mini Wireless billentyűzet

Az amerikai székhelyű Corsair időről időre jelentkezik új mechanikus billentyűzetekkel, amelyek jó minőségükről és kissé borsos árukról ismertek. A helyszűkében vagy gyakran úton lévőket célzó, 60 százalékos kialakítással eddig csak a K65 RGB Mini névre keresztelt modellt jegyezhették, azonban nemrégiben a K70-es szériában is megérkezett ez a méret a K70 RGB Pro Mini Wireless személyében. A sorozattal már találkozhattunk korábban: numerikus paddal megspékelt nagy testvérét még februárban, TKL-es változatát pedig tavaly áprilisban volt szerencsénk megismerni közelebbről.


[+]

A vezetékmentes termék meglepően kicsi dobozát kinyitva magán a klaviatúrán kívül egy merev, 1,82 méter hosszú, harisnyázott Type-C/Type-A kábelt, egy Esc gomb helyére való, hajós logóval díszített billentyűsapkát, egy (apró háromszögekből álló) fényáteresztő mintázattal ellátott szóköz gombot, illetve egy kupak- és egy kapcsolószedő csipeszt lelhetünk fel a karton mélyén.


[+]

A műanyagházas, de alumínium fedőlappal borított, lebegő dizájnú konstrukció a vállalat kínálatában elsőként jön gyorscserés foglalatokkal, amelyekbe lineáris karakterisztikájú Cherry MX Red vagy Cherry MX Speed Silver kapcsolókat kérhetünk (tesztünk alanya az előbbieket kapta), ám utólag bármilyen háromtűs switch-re lecserélhetjük őket, ha úgy tartja kedvünk. (Igazából az öttűs példányok is beilleszthetőek a két fölösleges láb lecsippentésével, de nem vagyunk elkötelezett hívei a sufnituningnak, csupán a lehetőséget közöljük.)


[+]

A mellékelt, 1,5 mm falvastagságú PBT kupakok kettős fröccsöntéssel készültek; bár nálunk az US ANSI kiosztás tette tiszteletét, néhány egyéb elrendezés is létezik (ND, UK, BE, ES, FR, IT), viszont magyar nincs köztük. A gombonként címezhető és rétegelt effektekkel megbolondítható háttérvilágítás természetesen nem hiányzik, ahogy a 8 MB-ra túlméretezett, 50 profil elmentését lehetővé tévő belső memória sem hiányzik. Az RGB a burkolat alsó pereme fölött teljesen körbeérő, 26 zónára osztott fénycsík formájában is megjelenik.


[+]

A 128 bites AES titkosítást foganatosító periféria belsejében Axon processzor teljesít szolgálatot, amiből már adja magát, hogy a 4000 Hz-es keyscan frekvencia mellett a 8000 Hz-es polling rate előtt is zöld a lámpa, igaz, ez kizárólag vezetékes üzemmódban érhető el, mert a 2,4 GHz-es rádiófrekvenciás Slipstream kapcsolattal a 2000 Hz jelenti a csúcsot. Ha ez nem lenne elég, a Bluetooth is az arzenál részét képezi, ráadásul egyszerre három géphez is párosíthatjuk, amelyek között aztán az Fn + [T/Y/G] kombinációkkal válthatunk. Az extra képességeket (vagy az olyan funkciókat, amik a nagyobb formátumú billentyűzeteknél külön gombon vannak) az Fn + [gomb] kombinációkkal érhetjük el, és ezekből a kompaktság miatt akad bőséggel.


[+]

Az apparátus hátulját képező burkolati elem eltávolítható (ez az úgynevezett Accent Bar), és lecserélhető a külön megvásárolható kék, piros vagy fehér változatra, ezzel is egy kis egyediséget kölcsönözve az eszköznek. A Type-C csatoló, a bekapcsológomb és a rádiós adapter számára – szállítási célzattal – elhelyezett bemélyedés is itt található. Említést érdemel, hogy az alsó gombsor sztenderd kivitelű, tehát a kompatibilis kupakszettek száma szinte végtelen.


[+]

A dőlésszög állítható, ám gumitappancsok csak a hasi szekcióra kerültek, a kihajtható lábakra nem. Az akkumulátor maximumra bekapcsolt LED-ekkel körülbelül 30 óráig, lekapcsolt világítással nagyjából 200 óráig bírja egyetlen töltéssel (a feltöltés 3-4 óra), de ezeket az időket az USB frissítési rátája is befolyásolja.

Specifikációk
Típus Corsair K70 RGB Pro Mini Wireless
Kapcsolók – mechanikus, Cherry MX Red / MX Speed Silver
– tesztpéldány: 45 gf Cherry MX Red (billentyűút 4 mm, aktuációs pont: 2 mm)
Gombok száma 61
Billentyűsapkák kettős fröccsöntéssel készített PBT, 1,5 mm-es falvastagság
Érzékelés NKRO, 100 szézalékos anti-ghosting
Háttérvilágítás – gombonként címezhető RGB
– 360 fokban körbefutó, 26 zónából álló fénycsík
Belső memória 8 MB, 50 profil
Kapcsolódási módok – 2,4 GHz-es rádiófrekvenciás (Slipstream)
– Bluetooth
– vezetékes
Akkumulátor üzemideje max. 200 óra
Kábel 1,82 méteres USB Type-C/Type-A
Multimédia-vezérlők Fn + [gomb]
Extrák gyorscserés foglalatok, Axon processzor (2000/8000 Hz-es polling rate, 4000 Hz-es keyscan frekvencia), 128 bites AES titkosítás, dedikált PlayStation üzemmód, cserélhető hátoldali panel (Accent Bar), sztenderd kupakszélességű alsó gombsor, alumínium felső rész, 2 db plusz billentyűsapka, kupakszedő csipesz, kapcsolószedő csipesz
Méret (sz x mé x ma) 294 x 105 x 44 mm
Tömeg 580 gramm
Kompatibilis platformok Windows 10-től (8000 Hz), macOS 10.15-től (8000 Hz), Android 8.1-től (125 Hz), iOS 12-től (125 Hz), Xbox One / Xbox Series X|S (1000 Hz), Sony PlayStation 4 / 5 (1000 Hz)
Szoftver Corsair iCUE (Windows, macOS)
Gyártó honlapja https://www.corsair.com/us/en/
Termék honlapja Corsair K70 RGB Pro Mini Wireless
Garancia 2 év
Ár 190 euró (kb. 75 000 forint)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Ez is érdekelhet...