Saints Row beszámoló – Gamepod

Szentek újragondolva

Szinte hihetetlen, de tizenhat év telt el azóta, hogy, 2006-ban útjára indult a Saints Row sorozat, amelyet kezdetben sokan csak egy Grand Theft Auto klónnak gondoltak, ám az évek során sokkal több lett belőle, mint a GTA széria paródiája. “The Saints are coming, hallhattuk anno a U2/Green Day dalában, és valahogy erről a szériáról mindig ezek a sorok jutnak az eszembe. A Szentek pedig jöttek, láttak és bizony sokakat meg is győztek, aminek köszönhetően számos folytatást kaptunk, amelyek egyre őrültebbek lettek, a végén már a Főnök/The Boss (karakterünket folyton csak így hívták) lett az Amerikai Egyesült Államok elnöke, majd később a buliba becsatlakoztak a földönkívüliek is egy kicsinyke kis inváziós flottával, majd később szó szerint a pokolból kellett visszatérünk, hogy ismét rendet tegyünk ellenségeink között, miközben feltűnik a színen Isten, a Sátán is és egyéb ínyenc lényekbe is belefuthattunk.

[+]

Sokan gondolkodhattak azon, hogy ezek után vajon hogyan tovább, folytatódhat-e egy ilyen sorozat, érkezhet-e új epizód amely legalább olyan lesz mint a korábbiak, vagy talán még jobb is azoknál. Végül tavaly megkaptuk a bejelentést, hogy bizony érkezik az új Saints Row, amely nem veszi fel a korábbi epizódok által vezetett fonalat, hanem egy teljesen új történetet indít, méghozzá új szereplőkkel, és eddig nem látott helyszínnel. A múlt évi leleplezés után kicsit mintha két részre szakadt volna a játékosok tábora, akadtak olyanok, akik nem igazán örültek a kedvenc sorozatuk rebootjának, míg mások úgy voltak vele, hogy ez nagyon is időszerű volt. Ahogy a hónapok során érkeztek a friss előzetesek és információk, úgy növekedett a két tábor közötti szakadék, mindkét oldal próbálta meggyőzni a másikat, hogy miért érdemes várni a játékot, vagy miért kell már a premier előtt temetni az egészet.

[+]

A játék sztorijáról túl sokat nem akarok beszélni a spoiler veszély miatt, de az alapokat azért érdemes lefektetni. A történet szerint Santo Ileso fiktív városában járunk valahol az USA délnyugati részén, de ennél pontosabb információt nem kapunk, mindössze annyi derül ki, hogy két hatalmas sivatag veszi körül az egész metropoliszt, amely részben a Sebastian-tó és a Rio Salinas partján fekszik (leginkább Las Vegashoz hasonlítható talán). Itt él főhősünk és három nagyon közeli barátja, akik egyik napról a másikra tengődnek, a költségeik kifizetéséhez szükséges összeget pedig nem éppen legális keretek között szedik össze. Teszik mindezt úgy, hogy karakterünknek (aki továbbra is névtelen marad, későbbiekben Boss-nak hívják majd) egyébként van munkája a helyi katonai szervnél, ott azonban nem igazán szereti betartani a szabályokat és mindig a saját feje után megy, ennek egyenes következménye pedig az lesz, hogy elbocsájtják. Mit tesz ilyenkor az átlag polgár? Új melót keres, de nem úgy a mi bandánk, akik kitalálják, hogy ők bizony egy saját bűnszervezetet hoznak létre, így dőlni fog a lé, minden nap buli lesz, és az öldöklés iránti vágyaikat is kiélhetik. Persze mondani és tervezni könnyebb, mint megcsinálni, így ránk hárul a feladat, hogy az álmaink valóra váljanak.

[+]

Kezdjük teljesen az alapoknál! A program alapvetően egy külső nézetes akciójáték, tehát a stílus továbbra is ismerős lesz a korábbi epizódokból. Mi egy teljesen új karaktert irányíthatunk, akit egészen komolyan testre szabhatunk a kinézetét és ruházkodását illetően, így a saját stílusunkhoz leginkább passzoló Főnököt hozhatjuk létre. Amennyiben nem szeretnénk ezzel a résszel nagyon sokat szöszölni, lehetőség van előre elkészített főszereplőt kiválasztani, sőt mivel a fejlesztők már hónapokkal korábban elérhetővé tették a karakter generátort, így a közösség által létrehozott személyeket is kiválaszthatjuk, sőt akár fel is ruházhatjuk őket ugyanúgy, ha van elég pénzünk (akadnak vicces és nagyon komoly részletességgel megkreált személyek, érdemes körülnézni a piactéren).

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Ez is érdekelhet...