Pert indított három szülő az Epic Games ellen, mert a gyerekeik Fortnite-függők lettek – hvg.hu

Pert indítottak szülők az Epic Games ellen, mert szerintük a gyerekeik annyira a Fortnite rabjaivá váltak, hogy az alvásról, az evésről és a zuhanyzásról is lemondtak.

Egy kanadai bíró jóváhagyott egy csoportos keresetet, melyet három szülő indított az Epic Games ellen, mert állításuk szerint a gyerekeik Fortnite-függővé váltak. A szülők azt sérelmezik, hogy a gyerekeik nem aludtak, nem ettek és nem zuhanyoztak, annyira a videójáték rabjává váltak. Megjegyezték azt is, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2018-ban elismerte a játékfüggőséget, ám az Epic azzal érvelt, hogy a videójáték-függőség nem egy pszichológiai rendellenesség.

Az egyik gyerek a BBC beszámolója szerint több mint 7700 órát játszott kevesebb mint két év leforgása alatt.

A keresetben azt is állítják, hogy az alapvetően ingyenesen játszható (de alkalmazáson belüli vásárlásokat tartalmazó) Fortnite-ot szándékosan fejlesztették ki úgy, hogy „nagyon addiktív” legyen.

Sylvain Lussier bíró szerint a per nem volt komolytalan. Szerinte a videójáték-függőséget úgy kezeljük jelenleg, mint a cigarettázást régen: „A dohányzás káros hatásait sem ismerték fel egyik napról a másikra”.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Ez is érdekelhet...