Két SEGA IP is filmadaptációt kap! – theGeek

MOZI HÍREK – Nem, nem a Sonicról beszélünk (annak már készül a harmadik része), hanem két másik IP-ről.

A SEGA bejelentette, hogy a Picturestarttal közösen valósítja meg a Space Channel 5 és a Comix Zone filmes átiratát. A Space Channel 5 1999-ben jelent meg (a SEGA Dreamcast egyik játéka volt), és egy komédiára és táncra építő adaptáció készül belőle. A történetben egy boldogtalan gyorséttermi dolgozót felbérli egy szabadságriporter a jövőből, hogy a földönkívüliektől megmenthesse a világot. Ehhez egy egyszerű dologra lesz szüksége, mivel a bolygó összes emberét összeköti a buta, vírusként terjedő tánc.

A Space Channel 5-ot Barry Battles (a The Baytown Outlaws, magyarul Számkivetettek írója és rendezője, főszerepben Billy Bob Thorton és Eva Longoria) és Nir Paniry (az Extracted, magyarul Gyilkos emlékek rendezője, South by Southwest Emerging Visions-díj jelöltje volt) írja. Battles-t Pete Stein (CAA) és Jeff Portnoy (Bellevue Productions) képviseli, míg Paniry mögött szintén Portnoy áll.

A Comix Zone szintén konzolos játékként ruccan át a filmes világba. Ebben egy elfáradt képregény-alkotó és egy fiatal, színesbőrű, meleg író története tárul el. A párost beszippantja az előbbi képregényének utolsó száma, és félre kell tenniük a különbségeiket, hogy egy veszélyes ellenfelüket megakadályozzák a teljes pusztításban, és eközben felfedezik a folyamatosan fejlődő történetmesélés erejét is.

A Comix Zone írója Mae Catt (az HBO Maxen futó Young Justice, magyarul Az igazság ifjú ligája, a How to Train Your Dragon, magyarul az Így neveld a sárkányodat spinoff-sorozat, a valószínűleg magyar címmel nem rendelkező Dragons: The Nine Realms írója) lesz, és őt Matthew Darnell fogja képviseli a Writ Large-tól.

A Picturestarttól Royce Reeves-Darby és Eric Feig felügyeli mindkét projektet, a harmadik producer tőlük pedig Samie Kim Falvey lesz. Utsumi Shuji (a SEGA alelnöke és társigazgatója) felügyeli a filmeket, Nakahara Toru (a Sonic the Hedgehog filmek producere és a Sonic Prime TV-sorozat felelős producere) pedig producerként lesz jelen. Hozzájuk csatlakozik Yoshinaga Takumi (rendező a SEGÁtól) a Space Channel 5-hoz, Shimomura Kagasei (ő pedig egy producer) a Comix Zone-hoz.

Kissé hajmeresztő ötlet, de sok sikert.

Forrás: Gematsu

SEGA Movies 08 19 22

Spread the love

Ez is érdekelhet...