God of War Ragnarök – Első benyomások – előzetes – PlayDome online magazin

Előzetes

God of War: Ragnarök

A beszámoló elkészülése alatt elég sok nyomorgány sérült meg.

2022.10.21. 15:00 | szerző: Onimushaman | Előzetes

Az előző évtized legjobb játéka sokak szerint a 2018-as God of War volt. Elfogultság nélkül tettem le jómagam is a Santa Monica Studio alkotására a voksom ez ügyben. Kevés annyira remek program születik, amelynek minden eleme ennyire kiváló és összeáll. Nagyon nehéz volt kivárni a folytatást, amely sajnálatos módon ennek az északi mitológiába kalauzoló kalandnak lezárása is egyben. Az „új” God of War esetében Cory Barlog és csapata nem trilógiában gondolkodtak, a november 9-én megjelenő Ragnarök valaminek a végét jelenti. De most első sorban a várakozás végét, és elképzelem, hogy milyen érzelmek játszódhatnak le majd bennetek is a játék elkezdése közben, mert pár napja átéltem ugyanezt. Nagyon szigorú keretek közt írhatok most az első néhány óráról, a rendes teszt a következő hónap elején érkezik.

God of War Ragnarök – Első benyomások

Mivel folytatásról beszélünk, így már kedves ismerősökként üdvözölhetjük a szikár Kratost, aki az apaság viszontagságaiba rázódik bele, valamint fiát, Atreust, egy picit idősebb kiadásban. Őket a szeretett szinkronhangjaik szólaltatják meg. A fiúé nagyszerűen megoldotta a feladatát, mélyebbre vette a figurát (illetve ebben a hangmérnök is közreműködött, mert az Atreust megszólaltató Sunny Suljic az évek során mutálni kezdett…), Kratos öblös hangja pedig még mindig lenyűgöző és tekintélyt parancsoló. A korábban kis koloncként funkcionáló útitársunk hasznos segítővé érett, aki kiveszi a részét a küzdelmekből, illetve a mászós feladatoknál is szinte mindig előttünk jár (ezáltal az utat is mutatva).

A Ragnarökben a korábbi történések miatt már nem tudunk utazgatni a kilenc birodalom között szabadon, Midgardban pedig beköszöntött az örök tél. Az ismerős helyszínek így havas kiadásban teljesen más hangulatot hoznak a kezdetekben. Itt még nem is fogjuk annyira látni, hogy az alkotás milyen eszeveszettül szépen fest, aztán amikor átlépünk utunk következő állomására, ami a törpék világa, na, ott folyamatosan kapkodhatjuk az állunkat. Nagyon sokszor álltam meg és csodáltam az elém terülő tájat a tóvárosoknál, aminél a megszokott csónakázós módszerrel lehet közlekedni. Ezt az elemet megérte újrahasznosítani, hiszen a stuffban rengeteg dialógus kapott helyet, amit magyar felirattal is élvezhetünk. Nincs üresjárat a játékmenetben, nagyon ritka a néma csend, az apa-fia kémia maximálisan működik.

God of War Ragnarök – Első benyomások

Kicsit módosítottak a harcrendszeren, immáron az ellentámadás és a hárítás különféle pajzsokhoz kapcsolódik skillként. A képességfa nulláról indul, sok korábbi rúnatámadás pedig megvásárolható skill formájában köszön vissza, így nem kell perceket várnunk két használat között. Bevezették az elementális rendszert, a lények valamire érzékenyek lesznek általában, így taktikusan kell váltogatnunk két fő fegyverünket. A láncos pengékkel tüzet csiholhatunk, a fejszénkkel jeget varázsolhatunk elő. Kaptunk betöltős mozdulatokat is, ami által rögtön elementális sebzést hajthatunk végre. Elvették viszont a hirtelen fordulást, ami igazából a valkűrök ellen volt csak hasznos az első részben.

A harcok alatt interakcióba léphetünk dolgokkal, például hozzájuk vághatunk sziklákat lánccal, méretes fákkal kábíthatjuk el őket, vagy tönkre tehetünk kiszögelléseket, ahonnan lövöldözni próbálnak. Sokkal dinamikusabbak lettek az ütközetek, több taktikát igényelnek, a rémek folyton mögénk próbálnak kerülni. Gyors, élvezetes minden összecsapás, a szintkülönbséget most is érdemes figyelni, mert a tőlünk 1-2 szinttel erősebb monszták már komoly fejfájást okozhatnak. A dühünk is sokkalta hasznosabb és gyorsabban is töltődik fel, így nem csak vészhelyzet esetére kell fenntartanunk azt.

God of War Ragnarök – Első benyomások

Meseszép kalandnak nézünk elébe ismét, ami a God of War magas színvonalát tartja, legalábbis a program első pár órája alapján ezt garantálni tudom. Hamarosan bővebben is nyilatkozhatok a produkcióról, addig is tartsatok ki, megéri! ■

God of War: Ragnarök

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló

Ez is érdekelhet...