Ez a youtuber direkt összetört egy autót, hogy kipróbálja az új iPhone egyik funkcióját – hvg.hu

Megjelent az iPhone 14-es sorozat, benne egy olyan újítással, ami életeket menthet: a mobil érzékeli, ha a tulajdonosa autóbaleset részese volt. Egy videós kíváncsi lett, hogyan működik ez a gyakorlatban.

Az idei új iPhone-sorozat is rendelkezik néhány érdekes újítással, és nem csupán a készülék vezérlése terén. Jó példa erre – a gyártó szerint – az életet óvni képes és kifinomult technológia, a Crash Detection. Ez az, amelyik arra szolgál, hogy ha a készülék tulajdonosát baleset éri, a mobil (vagy a kompatibilis Apple Watch) riasztani tudja a mentőket.

Egy youtuber, a TechRax csatorna házigazdája megpróbálta szimulálni azokat a körülményeket, amik hatására a funkció működésbe lép. Ehhez a videósnak egy balesetben kell részt vennie, noha nem úgy, ahogy először gondolnánk: ő maga nem került életveszélyes helyzetbe,

de egy kocsit így is összetört.

Állítása szerint mindez ellenőrzött, a forgalomtól elzárt területen történt, ahol több roncs is található. Ezeknek küldte neki az autót, hogy lássa: mi történik, amikor egy jármű, az új iPhone-nal együtt belecsapódik két másikba. Repkedtek is az alkatrészek:

És hogy mi a végeredmény? Természetesen az, hogy a funkció kiválóan működik. A mobil – a becsapódást érzékelve – azonnal tárcsázta a segélyhívót, de a videós közben leállította a folyamatot, nehogy fals jelzést küldjön.

A funkció egyelőre csakis Észak-Amerikában működik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Ez is érdekelhet...