Az Intel már teszteli az Arc A580 teljesítményét – PC World Online

Mostanában sokat hallottunk az Intel belépő szintű grafikus kártyájáról, de az A580-as közönségkedvenc-jelölt tudását még mindig homály fedi.

A CPU-iról mindenki által ismert, ám néha a GPU-k világába is belekóstoló Intel idén végre a dedikált grafikus processzorok piacát is szeretné uralni. Ha minden jól megy, idén elérhetővé válnak az első Intel Arc GPU-k világszerte is, ám valamelyest intő jel, hogy a nagy marketing ellenére még mindig viszonylag keveset tudunk a széria teljesítményéről. Eddig mindössze az A380-ról jelentek meg független tesztek, és az eredmény minden esetben felemás, vagy még inkább lesújtó volt. Gyenge GPU, bűnrossz driver, magas fogyasztás stb.

A Videocardz.com kollégái most észrevették, hogy az Ashes of the Singularity című sci-fi stratégiai játék weboldalán már található egy olyan hardveres benchmark, amelyben az eddig titokzatos, kiváló ár/értékű modellként beharangozott A580 kártya teljesítményét is mérik, ráadásul a Vulkan API használatával. Ez az a kártya, ami a PC-gamerek megmentőjeként szeretne bevonulni a történelemkönyvekbe, ezért óriási figyelem övezi minden rezdülését.

Az Ashes of the Singularity csapata a minimum beállítások mellett tesztelte a kártyát, ahol az átlagosan 95 fps-t tudott produkálni, míg a konkurens, 1,5 évvel ezelőtt megjelent GeForce RTX 3060-at használó konfigurációk átlagosan 70 és 100 fps között teljesítettek ugyanezen feltételek mellett.

Sajnos ezen kívül nem sok információ derül ki arról, hogy pontosan milyen hardveres és szoftveres konfiguráció mellett futott a benchmark, így nem feltétlenül a legtudományosabb eredmény, de nagyjából érezteti, hogy milyen hardverekkel állítható párhuzamba az Intel középkategóriás GPU-ja.

Remélhetőleg hamarosan több mérési eredményt és technikai részletet is megtudunk ezekről a kártyákról, már csak azért is, mert a tengerentúlon már lehet kapni az A380-as modellt.

Ha nem csak a legjobb hardverek és perifériák, hanem a játékok világa is érdekel, akkor kattints ide!

Ez is érdekelhet...