Az Epic Games Store karácsonyi ajándéka egy nem éppen ünnepi hangulatú, de remek posztapokaliptikus FPS – IGN Hungary

Folytatódik az ünnepi ajándékosztogatás az Epic Games Store-on, de azt nem mondanám, hogy a PC-s platform egy karácsonyra hangoló játékkal lepett meg minket ezen a szent napon. Az EGS legújabb ingyenes játéka ugyanis a Metro Last Light Redux, ami, ha nem is tölti meg a szívünket melegséggel, de legalább egy kiváló lövölde.

A Metro az ukrán 4A Games FPS-szériája, melyek Dmitry Glukhovsky orosz szerző regényeinek pokoli világát tárják elénk. Ebben a harmadik világháború radioaktív, közel élhetetlen pusztaságot csinált Oroszországból, Moszkva túlélői pedig a metróalagutakban próbálnak boldogulni, ami nem könnyű, mert a mindenféle emberi frakciók egyfolytában egymást zaklatják, alkalomadtán pedig a mutáns szörnyek is megnehezítik az életet. A széria főhőse Artyom, aki idővel csatlakozik egy elit katonai egységhez, közben pedig mindenféle világmegmentő kalandokba keveredik. A széria három játéka közül a 2013-as Last Light a középső, a Redux kiadása pedig egy feljavított verzió néhány extrával.

 

Habár a 2019-es Metro Exodus, a legújabb rész már nyílt pályákon (is) játszódott, a Last Light még meglehetősen lineáris. A játék legnagyobb erőssége, hogy felettébb erős atmoszférája van, köszönhetően a nyers és nyomasztó történetének, valamint a kifejezetten immerzív játékmenetének, amiben még olyan részletekre is odafigyeltek, mint hogy alkalomadtán le kell törölni a gázmaszkunkra kenődött mocskot. A Metro 2033-ról és a Last Lightról itt írtunk részletesebben.

A játékot holnap délután 5 óráig lehet elraktározni. Az Epic Games Store-on egészen december 29-ig tart a napi játékosztogatás, aztán visszaállnak a dolgok a szokásos menetrendre. Az ünnepi vásár viszont egészen január 5-ig tart.

Forrás: Epic Games Store

Ez is érdekelhet...