A NASA megoszt egy lenyűgöző fotót a Plútóról, amely megmutatja valódi színeit – Androbit techmagazin

A NASA magyarázata szerint a Plútó felszíne repedezett és repedezett, fehér, barna és vörösesbarna színű.

Szombaton a NASA egy lenyűgöző képet tett közzé az Instagramon, amelyet a New Horizons űrszonda készített, amelyen a Plútó valódi színei láthatók. A Plútótól 22 025 mérföldre (35 445 kilométerre) készült képen a „szív” is látható – egy hatalmas, nitrogénből és metánból álló gleccser. A Plútó felszínét vízből, metánból és nitrogénből álló jég borítja, és úgy gondolják, hogy sziklás magja és valószínűleg mély óceánja van.

A NASA magyarázata szerint a Plútó felszíne repedezett és repedezett, fehér, barna és vörösesbarna színű. Ahogy a fehér és barna szín leereszkedik a kép tetejére, hogy találkozzon a barna és vörös felülettel, a részben látható “szív” fehéren látható.

Az űrkutatási hivatal megosztott egy képet a Plútóról, és úgy jellemezte, mint “egy kis bolygótestet szombaton? A New Horizons űrszondánkkal 22 025 mérföld (35 445 kilométer) távolságból készült képen a Plútó valódi színei láthatók, beleértve a törpebolygó “szívét” is. Egy Texas és Oklahoma méretű gleccser nitrogénből és metánból áll.

Lásd a képet itt:

A 3,7 milliárd mérföld (5,9 milliárd km) távolságban keringő New Horizons az első űrszonda, amely meglátogatta a Plútót, és várhatóan felfedezi a Kuiper-övet – azt a régiót, amelyről úgy gondolják, hogy tele van bolygónk teremtéséből visszamaradt kis testekkel. A NASA szerint a Naprendszer.

A Plútót egykor a Naprendszer kilencedik bolygójaként tekintették, azonban 2006-ban leminősítették, és törpebolygóvá minősítették át. Nemzetközi Csillagászati ​​Unió Az IAU törpebolygóvá minősítette a Plútót, mert nem felelt meg az IAU által a teljes méretű bolygó meghatározásához használt három kritériumnak. A Nemzetközi Csillagászati ​​Unió meghatározása szerint a „törpebolygó” egy olyan égitest, amely közvetlenül a Nap körül kering, és elég nagy tömegű ahhoz, hogy alakját gravitációs, nem pedig mechanikai erők irányítsák, de nem szabadította meg a környezetét más testektől.

A Plútó alig több mint 1400 mérföldre van (2250 km) olyan széles, mint az Egyesült Államok szélességének fele vagy a Hold szélességének kétharmada. A -387 F (-232 C) átlaghőmérsékletű Plútó felszínét vízből, metánból és nitrogénből álló jég borítja, és feltételezések szerint sziklás magja van, és valószínűleg mély óceán is van.

A Space.Com szerint a Plútó felszínének másik jellegzetessége egy nagy, szív alakú régió, amelyet informálisan Tombaugh Regio néven ismernek. A terület bal oldalát (fagylaltkúp alakú terület) szén-monoxid hó borítja. A felszíni anyagok összetételében más különbségeket is azonosítottak a Plútó „magjában”.

A nap kiemelt videója

Gudzsaráti választások: nők, fiatalok és férfi Ki Baat

Ez is érdekelhet...