64 megapixeles kamerával és Dimensity 700 chippel debütált a Vivo Y75s – NapiDroid

Újabb okostelefonnal gyarapodott a Vivo Y-szériája, mégpedig az Y75s képében. A középkategóriás készülék 5G modemmel kiegészített MediaTek Dimensity 700 lapkakészlettel, méretes, 5000 mAh kapacitású akkumulátorral, valamint 64 megapixeles elsődleges képrögzítő egységgel debütált.

Az újdonság képernyője 6,58 hüvelykes, Full HD+ felbontású, LCD technológiára épül, viszont sajnálatos módon csak 60 Hz-es képfrissítést tud. A panel felső részén egy csepp alakú szenzorsziget található, ide került az előlapi 8 megapixeles kamera.

A Vivo Y75s-ben tehát Dimensity 700 lapkakészlet zakatol, amely mellé akár 12 GB RAM, valamint 256 GB bővíthető háttértár kerül az összeszerelés során. A belső tárhely egy részét elfoglalja a készülék által futtatott, némileg idejétmúlt OriginOS Ocean rendszer, amelynek alapjait Android 11 szolgáltatja.

A mobil hátoldalára 64 megapixeles fő szenzort szereltek a gyártó munkatársai, amelyet egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű, valamint egy 2 megapixeles makró modul támogat fényképek készítésekor. Az említésre méltó hardveres jellemzők között helyet követel magának az oldalsó keretre szerelt ujjlenyomat-olvasó, a fülhallgató kimenet és persze az USB-C csatlakozó.

A porton keresztül táplálható a telefon borítása alatt lévő 5000 mAh kapacitású akkumulátor, amelyet legfeljebb 18 wattal lehet tölteni. A folyamatosan okostelefon-specifikációkat böngészők számára a mobil valamelyest ismerős lehet, mivel az újdonság lényegében egy változata a korábban már megjelent Y72 5G-nek.

A Vivo Y75s kétféle színben és memória konfigurációban kerül forgalomba – választani lehet egy 8/256 GB-os, valamint egy 12/256 GB-os modell közül. Az előbbi helyi pénzből átszámítva 272, az utóbbi pedig 315 dollárba kerül. Mindkét kiszerelés megtalálható a gyártó kínai weboldalán, ám a forgalmazás kezdetének dátuma egyelőre még ott sem lett közzétéve. Nemzetközi értékesítésről még nem esett szó.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Ez is érdekelhet...