Vettel: mindenképpen szerettem volna bejutni a Q3-ba – Motorsport.com – HU

A német versenyző a kilencedik rajtkockát szerezte meg Yas Marinában, így jó esélye van arra, hogy pontszerzéssel búcsúzzon a száguldó cirkusztól, miután augusztusban bejelentette visszavonulását.

Vettelt a hétvégén a teljes mezőny elbúcsúztatta egy közös vacsora keretein belül, édesapjától pedig megkapta gyerekkori versenyzői overallját ajándékba. A kvalifikáció után elmondta, elárasztották az érzelmek utolsó időmérője előtt.

„Nagyon jól éreztem magam a Q1 és a Q2 végén. Szerettem volna bejutni a Q3-b és összességében jó nap volt ez számunkra, jó helyre tudtunk kvalifikálni“ – nyilatkozta Vettel a Sky-nak.

Még több F1 hír:

„Kicsit elöntöttek az érzelmet az időmérő előtt, és biztos vagyok benne, hogy ez holnap is így lesz. Ugyanakkor, nagy feladat áll előttünk, hiszen le akarjuk győzni az Alfákat és szeretnénk megszerezni a konstruktőri hatodik helyet. Meglátjuk, mire leszünk képesek“ – tette hozzá a négyszeres világbajnok.

Sebastian Vettel vasárnap pályafutása 299. versenyén vesz részt, ami vélhetően az utolsó lesz számára az F1-ben, bár Lewis Hamilton a csütörtöki médianapon még viccelődött versenytársával, hogy Alonsóhoz hasonlóan visszatér majd a szériába.

Minden pilóta részt vett Vettel Hamilton által rendezett búcsúvacsoráján

megosztás

hozzászólás

Ez is érdekelhet...