Vb 2022: már Neymar lehetséges helyettesét is megtalálták – NSO – Nemzeti Sport

Bár a végleges diagnózisra még várni kell Neymar csütörtöki sérülésével kapcsolatban, a brazil sajtó már azt találgatja, ki helyettesítheti a PSG sztárját, ha nem léphet pályára Svájc ellen.

Neymart nem kímélték a szerbek, sérülés miatt le is kellett cserélni (Fotó: AFP)

A brazil sajtóban jelenleg nem a szerbek elleni 2–0-s győzelem szolgáltatja a fő hírt, hanem szinte minden sportoldal Neymar sérülésével foglalkozik vezető helyen. A PSG sztárját a 79. percben kellett lecserélni, miután egy korábbi, rossz ütemű becsúszásnál aláfordult a bokája, és be is dagadt.

A brazil O Globo csütörtök este arról írt, hogy Neymar további játékával kapcsolatban reggel tudhat bővebb információval szolgálni a válogatott orvosi stábja. Függően a csatár csütörtökön megsérült bokájának állapotától, illetve ha szükséges, akkor a képalkotó vizsgálatok eredményétől. A részletes diagnózisra azonban lehet, hogy péntekig is várni kell, mert muszáj megvárni, amíg apad a duzzanat Neymar bokáján, az viszont már pénteken eldőlhet, hogy Svájc ellen tud-e játszani.  

A lap hozzáteszi, egy bokaficam gyógyulása a legoptimálisabb esetben is három napot vehet igénybe, Svájc ellen pedig hétfőn lépnek pályára a brazilok, ezért erősen kérdéses Neymar játéka. Persze akár súlyosabb sérülésről is szó lehet, Neymarnak ugyanez a bokája már korábban is megsérült.

Bár a brazil lapok kiemelik, hogy Neymar a könnyeivel küzdve hagyta el a pályát, de a saját lábán tudott közlekedni, ebből arra következtetnek, hogy szakadás nem történt, ezért bíznak abban, hogy nem súlyos a sérülés.

Ezzel együtt már azt találgatják, ki pótolhatja a csapatban Neymart, ha nem játszhat Svájc ellen. Általános vélemény, hogy a szerbek ellen a támadósor mögött, Casemiro mellett játszó Lucas Paquetá léphet egy sorral följebb, Neymar helyére (de valamivel védekezőbb szerepbe), őt pedig a szerbek ellen csereként beálló Fred helyettesítheti szűrő pozícióban. Ha viszont egy Neymarhoz hasonlóan támadó típust szeretne a posztra beküldeni Tite, akkor a szerbek ellen őt váltó Antony is szóba jöhet.  

Ami még aggodalomra adhat okot a braziloknál, hogy nemcsak Neymar, hanem a szerbek elleni meccset végigjátszó Danilo is bokasérülést szenvedett, egyelőre az ő állapotáról sincs pontos diagnózis.

Neymar sérülésének pillanata

 

Neymar bedagadt bokája

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
1. FORDULÓ
G-CSOPORT
Brazília–Szerbia 2–0
(0–0)
Loszaíl
, Lusail Iconic Stadion, 88 103 néző. Vezette: Faghani (iráni)
Brazília:
Alisson – Danilo, Thiago Silva, Marquinhos, Alex Sandro – Casemiro, Lucas Paquetá (Fred, 75.) – Raphinha (Martinelli, 88.), Neymar (Antony, 79.), Vinícius Júnior (Rodrygo, 75.) – Richarlison (G. Jesus, 79.). Szövetségi kapitány: Tite
Szerbia:
V. Milinkovics-Szavics – Veljkovics, Milenkovics, Pavlovics – Zsivkovics (Radonjics, 57.), Sz. Milinkovics-Szavics, Gudelj (I. Ilics, 57.), Lukics (Lazovics, 66.), Mladenovics (Vlahovics, 66.) – Tadics – A. Mitrovics (Ne. Makszimovics, 83.). Szövetségi kapitány: Dragan Sztojkovics
Gólszerző:
Richarlison (62., 73.)

BRAZÍLIA KERETE
KAPUSOK
: 1 Alisson (Liverpool – Anglia), 12 Weverton (Palmeiras), 23 Ederson (Manchester City – Anglia)
VÉDŐK2 Danilo (Juventus – Olaszország), 3 Thiago Silva (Chelsea – Anglia), 4 Marquinhos (Paris Saint-Germain – Franciaország), 6 Alex Sandro (Juventus – Olaszország), 13 Dani Alves (UNAM Pumas – Mexikó), 14 Éder Militao (Real Madrid – Spanyolország), 16 Alex Telles (Sevilla – Spanyolország), 24 Bremer (Juventus – Olaszország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK5 Casemiro (Manchester United – Anglia), 7 Lucas Paquetá (West Ham United – Anglia), 8 Fred (Manchester United – Anglia), 15 Fabinho (Liverpool – Anglia), 17 Bruno Guimaraes (Newcastle – Anglia), 22 Éverton Ribeiro (Flamengo)
TÁMADÓK9 Richarlison (Tottenham Hotspur – Anglia), 10 Neymar (Paris Saint-Germain – Franciaország), 11 Raphinha (FC Barcelona – Spanyolország), 18 Antony (Manchester United – Anglia), 19 Gabriel Jesus (Arsenal – Anglia), 20 Vinícius Júnior (Real Madrid – Spanyolország), 21 Rodrygo (Real Madrid – Spanyolország), 25 Pedro (Flamengo), 26 Gabriel Martinelli (Arsenal – Anglia)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Tite

Ez is érdekelhet...