“Szétrúgjuk a Vidi fenekét”, “Dárdai kilőtte a Kölnt”, “a németek remeghetnek” – EKL-lapszemle | csakfoci.hu – csakfoci.hu

A MOL Fehérvár csütörtök este Zivzivadze és Dárdai góljával 2-1-re nyert Németországban a 20. perctől emberhátrányban játszó Köln ellen. Összeszedtük, hogy Németországban hogy látták a magyar csapat bravúrját és miként reagáltak arra.

A kölniek 22 éves játékosa, Luca Kilian igen dühösen fogalmazott a mérkőzést követően, és magabiztosan várja a visszavágót.

– Teljesen meg vagyok győződve arról, hogy jövő héten 11 a 11 ellen meg fogjuk fordítani a párharcot, főleg, ha megnézzük, hogyan alakult a meccs most egyenlő létszámnál.

A Fehérvár semmit nem tett azért, hogy játsszon. Odamegyünk, és megpróbáljuk szétrúgni a feneküket

– idézte a játékost a ran.de.

A Bild címében azt írja, “Dárdai kilőtte a Kölnt”, a német csapat így elrontotta a rajtot, és a neves lap szerint a 2-1-es hazai vereség után “remeghet a Bundesliga-csapat”.

A Köln csapatkapitánya, Jonas Hector társához hasonlóan magabiztos, de Dárdai Palkó gólját is dicsérte.

“Ez a 2-1-es eredmény szükségtelen volt” – mondta, még akkor is, ha Dárdai lövése “természetesen kiemelkedőre sikerült”, de  “tíz emberrel is fölényben voltunk”. 

A játékost idéző Kicker szerint az eredetileg nagyon védekező taktikával felálló magyarok a kiállítás után egyre szemtelenebbé, míg a Köln védekezése bizonytalanabbá vált.

A Berliner Kurier is Dárdait dicséri, egyenesen “álomgólról” ír a magyar játékos valóban remek találata után. A Berliner Zeitung pedig – egyébként a legtöbb német laphoz hasonlóan – szintén Dárdai gólját emeli ki címében, és megjegyzi, hogy a kiesés fenyegeti a Kölnt.

Boris: “A kiállítást egy kicsit a játékunk is provokálta”, a Köln edzője: “Felborult minden, amit terveztünk” – így értékelték az EKL-playoffot

Ez is érdekelhet...