Sport – Kiütötte Új-Zélandot a magyar csapat – Index.hu

Az MTI beszámolója szerint Bíró Attila olimpiai bronzérmes, világbajnoki második együttese két győzelemmel és egy vereséggel zárt csoportjában, melynek végeredménye a délutáni spanyol–ausztrál meccs után alakul ki. Amennyiben az ausztrálok bravúrt mutatnak be az eddig hibátlan, favorit európai gárda ellen, akkor hármas körbeverés lesz a kvartett élén.

A csoport első két helyezettje jut a szombati elődöntőbe, a harmadik és negyedik az 5–8. helyért folytatja hétvégén a küzdelmeket.

Jól kezdett a magyar válogatott, melynek agresszív védekezésével az első percekben nem tudott mit kezdeni a rivális, támadásban pedig könnyedén szereztek gólokat Vályi Vandáék. Az ellenfél 3–0 után lőtte első találatát, majd a szünetig a magyarok még kétszer, az új-zélandiak pedig egyszer voltak eredményesek (5–2).

A második szakasz első percében két labdaszerzés után két gólt lőtt Bíró Attila csapata, a következő percben viszont két villámgyorsan értékesített új-zélandi emberelőny után ismét három volt a különbség, hogy újabb 60 másodperccel később – Leimeter és Parkes találataival – megint ötre növekedjen. Ezután az ellenfél percei következtek, amely két újabb találattal visszazárkózott az ekkor szellősen védekező és támadásban is sokat hibázó magyarokra. Keszthelyi-Nagy Ritáék aztán 9–6 után megrázták magukat, és a félidőig öt gólt szereztek, miközben csak egyet kaptak (13–7).

A harmadik negyedben az új-zélandiak támadásaiban nem volt a korábbihoz hasonló átütőerő, ekkor már előnyeiket sem tudták kihasználni, így a magyarok lépésről lépésre növelték előnyüket, mely az utolsó szünetre tízgólos lett (18–8). A zárónegyedben pedig már csak a magyar győzelem mértéke volt kérdéses. Az új-zélandiak az utolsó nyolc percre láthatóan elfáradtak, a meccs tempója visszaesett, a magyar válogatott viszont még így is hétszer betalált, és kiütéses sikerrel fejezte be a csoportküzdelmeket.

Eredmény, B csoport, 3. forduló:

Magyarország–Új-Zéland 25–9 (5–2, 8–5, 5–1, 7–1)

a magyar csapat gólszerzői: Gurisatti 6, Faragó, Hajdú, Máté 4-4, Parkes, Vályi 2-2, Keszthelyi, Leimeter, Pőcze 1-1

Ez is érdekelhet...