Peter Sauber: “Ha a Ferrari hív egy ajánlattal, muszáj menned” – Motorsport.com – HU

Frederic Vasseur búcsúja az Alfa Romeótól a Ferrari csapatfőnöki pozíciójáért már csak idő kérdésének tűnik, de a kérdés az, hogy ki fogja a franciát követni az egykor Sauber néven ismert istállónál. Az egykori tulajdonos, Peter Sauber is elmondta erről a véleményét.

 

Sauber a svájci Blicknek beszélt arról, hogy meglepné-e Vasseur távozása: „Igen és nem. Ha az ember a Ferraritól kap ajánlatot, muszáj mennie. Aki ismeri a Ferrari történelmét az alapítóig, Enzóig, tudja, hogy a csapatfőnököknek nincs sok ideje ott. Kivétel ez alól Jean Todt, aki több mint 12 évig vezette a hajójukat.”

Sauber nem akar találgatásokba bocsátkozni Vasseur utódját illetően – „Örülök, hogy nem én leszek az” -, de az sem lepné meg, ha az Audi beleszólna abba, hogy ki legyen az, elvégre 2026-tól teljesen átveszik a csapatot, az Alfa Romeo 2023 végén kiszáll, így a 2024-2025-ös szezonok tűnnek ködösnek a számukra.

Beat Zehnder személyében azonban van egy nagyon tapasztalt vezetőjük. Az 57 éves szakember jelenleg csapatmenedzser pozícióban munkálkodik, főleg a háttérben, évek óta ott van a hinwili gárdánál és mindent tudhat, ami az Alfa Romeo/Sauber vezetéséhez kell.

Még több F1 hír:

Peter Sauber szerint is egy „fenoménről” van szó, azonban úgy gondolja, hogy nem lenne bölcs dolog őt kinevezni csapatfőnöknek, nem azért, mert nem lenne képes elvégezni a munkára, hanem azért, mert ezzel más, szintén fontos területektől vonnák el a tapasztalatát.


megosztás

hozzászólás

Ez is érdekelhet...