Neagu: Románia több tiszteletet érdemel! – M4 Sport

A románok első számú játékosa szerint amit a játékvezetők csináltak a Montenegró elleni meccsükön, az messze túlmutat a fair play-en, a tiszteleten és az értékeken, amelyeket annyira becsül a sportágában.

Montenegró a női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjében 35-34-re legyőzte Romániát, és sikerével bejutott a torna elődöntőjébe. A keddi találkozón a románoknál Cristina Neagu kilenc, a túloldalon Jovanka Radicevic és Itana Grbic nyolc-nyolc gólt lőtt a végig rendkívül szoros mérkőzésen.

A vb-bronzérmes és BL-győztes román klasszis a találkozó másnapján Facebook-oldalán kelt ki magából. “Románia több tiszteletet érdemel. Több tiszteletet érdemlek. Ami tegnap este történt, az messze túlmutat a fair play-en és a tiszteleten, az értékeken, amelyeket annyira becsülök a sportunkban. Szomorú pillanat a kézilabdához általában” – írta ki Neagu.

Kiakadása némileg érthető, hiszen alaposan lejtett a hazai pálya a montenegróiak javára. Kétszer annyi kétperces büntetést kaptak, mint ellenfelük, akik a második játékrészben mindössze egyszer játszottak emberhátrányban. Emellett több olyan szituáció is volt, amikor jogos büntető járt volna nekik, de az osztrák játékvezetők nem így ítélték meg.

Játszottak kettős emberhátrányban is a románok, míg két beállójukból Ostase már az első félidőben két kiállításnál tartott, Pintea pedig a 36. percben kapta a második két perces büntetését, így a hajrában nem is nagyon tudtak védekezni a beállók.

Román győzelem esetén mindkét csapatnak 4-4 pontja lett volna és az utolsó forduló döntene az elődöntős szereplésről. Montenegró 2012 és 2014 után harmadszor jutott a legjobb négy közé a kontinenstornán, amelyet tíz évvel ezelőtt megnyert, nyolc esztendővel ezelőtt pedig a negyedik helyen végzett.

A csoport állása:
1. (és elődöntős) Franciaország 8 pont, 2. (és elődöntős) Montenegró 6, 3. Spanyolország 3 (102-108), 4. Hollandia 3 (110-119), 5. Németország 2 (103-109), 6. Románia 2 (111-126)
A csoportok első két helyezettje jut az elődöntőbe.

Borítókép: Cristina Georgiana Neagu a spanyolok elleni találkozón. EPA/GEORGI LICOVSKI

Ez is érdekelhet...