2026-tól az Audi gyári csapattal indul majd a Forma-1-ben, a Sauberrel együttműködésben. A projekt szép lassan formálódik: sorra állnak össze a puzzle-darabok, elhívták például vezérigazgatónak Andreas Seidlt is a McLarentől korábban.

A projekt egyik legnehezebb része az önálló erőforrás kifejlesztése, illetve finomítása lesz. Ehhez, ahogy azt Adam Baker, a négykarikás márka versenyágáért felelős vezérigazgatója elmondta, még egy pilóta segítségét is igénybe veszik. “Hozni fogunk egy fejlesztőpilótát a csapathoz 2023 harmadik negyedévében, akire fontos szerep hárul az erőforrásunk fejlesztésénél a neubergi szimulátorunkban.”

Ez persze nem jelenti azt, hogy ő már 2026-ban is a gyári Audi-csapat egyik ülését megkapja. “Ez még messze van. Még a 2024-es versenyzőkről sem beszélünk, nagyon nehéz megmondani, hogyan alakul a pilótapiac 2026-ig” – tette hozzá.

Sok a bizonytalanság tehát pilótafronton, de egy dolgot Baker biztosra vett: nem ragaszkodnak ahhoz, hogy német versenyzőt ültessenek majdani autójukba. “Vonzó lenne természetesen, de számunkra a pilóták teljesítménye a prioritás” – árulta el a szakember.