Magyar-olasz: “Anglia és Németország hóhérja megérdemelt volna egy gólt, Donnarumma sci-fije, Szalai Ádám és a zsák szén” – lapszemle | csakfoci.hu – csakfoci.hu

“A világ a feje tetejére állt. A világbajnokság fejjel lefelé” – írja a La Gazzetta dello Sport, amely úgy folytatja, hogy a válságban lévő, a katari vb-ről lemaradt Olaszország bejutott az NL négyes döntőjébe Anglia és Németország hóhérja ellen. Az újság három olasz játékost emelt ki: az ismét gólt szerző Raspadorit, a fáradhatatlanul robogó és meccset eldöntő Dimarcót, valamint a “legalább három embertelen védést bemutató” Donnarummát. A portál kiemeli, hogy “Marco Rossi csapata legalább egy gólt megérdemelt volna, de Olaszország láthatóan fölényben volt, megfontoltan játszott és kihasználta a rivális hibáit, az üres területeken pedig a sebességét”. A második félidővel kapcsolatban megjegyezték, hogy őrült tempó volt a pályán, mert a magyarok sem akarták elszalasztani a final four lehetőségét és támadólag léptek fel, Donnarumma pedig 3-4 sci-fibe illő mentést is bemutatott rövid időn belül. A magyarok támadásai miatt azonban megnyíltak a terek az olaszok számára és kihasználtak egy ellentámadást.

“Raspadori-show, az Azzurri a final fourban” – olvasható a Corriere dello Sport internetes kiadásának címlapján. A Corriere dello Sport egy külön cikkében elemzi Benoit Bastien játékvezető ténykedését, akit egy 1-10-es skálán 5-ösre osztályoz.

A portál elismeri, hogy az Ádám Martin elleni lökésnél 11-est kellett volna ítélnie a bírónak, de néhány lap is elmaradt, például amikor “Szalai Ádám úgy megrángatta Jorginhót, mint egy zsák szenet.”

“Raspadori és Dimarco elsüllyesztette Magyarországot” – olvasható a La Stampa címlapján. A portál a tudósításában úgy fogalmaz, hogy “Anglia után Budapesten is győzelmet ünnepelhetett Olaszország egy szívós és szenvedéssel teli meccs után”. Kiemelték, hogy a Puskás Aréna hangulata a fair play jegyében telt, hiszen az olasz himnusz elhangzása pillanatában az egész stadion tapsolt.

“Igen, ez az út a helyes, és a 3-5-2 működik” – olvasható a tuttomercatoweb.com oldalon, amely kiemeli, hogy az Anglia elleni győzelem után 72 órával egy négyes döntővel kényezteti magát az olasz válogatott. A portál is úgy látta, hogy a második félidőben nagyot változott a játék képe, és ugyan a második olasz gól Dimarco nevéhez fűződik,

de a győzelmet Gianluigi Donnarumma szállította a nagy védéseivel, és “levette az Azzurri válláról a nyomást, amit a tüzes stadion okozott”.

Emlékeztettek, hogy Magyarország álma, akárcsak az Eb-csoportkörben, ezúttal is a legvégén szállt el, de “Marco Rossié még így is egy nagyon szép történet”.

A portál egy külön cikkében a magyar válogatott játékosait is egyesével osztályozta 1-10-ig. A legjobb érdemjegyet (6,5) a félidőben beállt Styles Callum kapta, akiről azt írták, hogy

“hihetetlen hatással volt a meccsre a középpályás, aki csapata legveszélyesebb embere volt. Kétszer is közel jár a gólszerzéshez, de egy szuper Donnarummával találta magát szemben.”

Összességében a magyarok szélsőjátékában látták a legnagyobb gondokat, Nego és Kerkez is 5-öst kapott, miután meglátásuk szerint keveset tudtak hozzátenni a támadásokhoz, de Szoboszlai osztályzata is csak 5.5, mert az RB Leipzig középpályása “néhány veszélyes szabadrúgástól eltekintve nem tudott felpörögni rendesen, aminek a válogatottja látta kárát”.

A búcsúzó Szalai: “Iszonyatosan csalódott vagyok. Meg fogom bánni, hogy így érzek, de nem tudok rajta változtatni”

Ez is érdekelhet...