Kapitányunk először tévedett az Európa-bajnokságon – Magyar Nemzet

Akár így is történhetett volna, de kétségtelen, pikánsabb a házigazda ellen játszani a döntőben. Ahogy Zalánki Gergő is utalt rá, a horvátokat nyilván extra motiváció fűti, másfelől viszont élmény lesz telt házas döntőt játszani.

A válogatott balkezes kulcsembere arra is vállalkozott, hogy beszéljen arról, mi a különbség a jelenlegi és a világbajnokságon hetedikként végzett csapat között.

– A világbajnokságra a Final Eightről érkezett meg a csapat fele, másfél hét felkészülésünk volt csupán. A keret fele nem volt formában, s nem tudtunk csapatként viselkedni szerintem, ami azzal indokolható, hogy alig voltunk együtt, mindenki az egymás elleni küzdelemből ért oda a vb-re.

Most viszont öt-hat hetes felkészülésünk volt, sokat dolgoztunk a parton is azért, hogy a csapat így nézzen ki kívülről, s ennek meglett az eredmény.

Jansik Szilárd másképp fogalmazta meg a különbséget.

– Lehet mondani, az az igazi sportember, aki fel tud állni a padlóról. A világbajnokság után volt változás a stábban és a keretben is, a lényeg, hogy bár nem volt könnyű, még egyszer, még keményebben beleálltunk a munkába. Egy valamit mindennél jobban megtanultunk, védelem, védelem és védelem. És persze fegyelem. A spanyolok ellen egyetlen fegyelmezetlenségre emlékszem, amikor idő előtt eldobtuk a labdát. Hiába voltunk kétszer annyit emberhátrányban, tartottuk magunkat, jöttek a blokkok, így Soma ismét remekelhetett a kapuba. Most már nem állunk meg, ugyanígy megyünk neki a döntőnek, s természetesen nyerni akarunk.

Vízilabda Európa-bajnokság, férfiak, elődöntő:
Magyarország–Spanyolország 10-8 (2-3, 5-2, 0-2, 3-1)
Magyar gólszerzők: Nagy 3, Manhercz 2, Német, Jansik, Burián, Zalánki, Molnár 1-1

Horvátország–Olaszország 11-10

Borítókép: Varga Zsolt újjávarázsolta a csapatot (Fotó: Mirkó István)

Ez is érdekelhet...