FTC-Vidi: vezéráldozat – reakció – NB1.hu

Felforgatott csapattal is megérdemelt, illetve sima 4-0-s győzelmet aratott az FTC tegnap a MOL Fehérvár ellen a Groupama Arénában úgy, hogy már a szünetre háromgólos előnnyel vonulhattak a játékosai.

A zöld-fehérek még csak két bajnokit játszottak, de az ezeken a mérkőzéseken elért két győzelemmel vezetik a tabellát.

A találkozó után így értékelt a két szakvezető:

Sztanyiszlav Csercseszov (FTC): „Ami jó volt a Fehérvár elleni mérkőzésben, az az, hogy győztünk, és vezetjük a tabellát. Ekkora különbségű győzelmet nem lehet előre eltervezni, viszont szerettünk volna bizonyítani a Qarabag elleni mérkőzésen mutatott játék után. Azt gondolom, hogy egy igazi csapatot láthattak a szurkolók vasárnap a pályán. Többeket is cserélnünk kellett a BL-selejtezőn látott csapatból, egy nemzetközi meccs sokat kivesz a játékosokból. Gyakoroltuk a gyors váltásokat, szerettük volna alkalmazni őket, szerintem sikerült is. Azt mindenképp ki kell emelnem, hogy a Vidi csütörtökön játszott idegenben nemzetközi kupameccset, emiatt nekik kevesebb idejük volt a pihenésre.”

Michael Boris (Mol Fehérvár FC): “Gratulálok a Ferencvárosnak a győzelemhez! A mai játékunkkal nem sok minden volt rendben, az első perctől kezdve az FTC tűnt élesebbnek. A Puskás Akadémia és a Qarabag elleni mérkőzéseket megtekintve úgy láttuk, hogy a letámadásokkal nem nagyon tud mit kezdeni az FTC, zavarba hozhatók a védőik. Sokkal jobban szerettünk volna feljebb húzódni, ez azonban nem sikerült. Az első 5 perc után eléggé nyilvánvalóvá vált, hogy későn érkezünk a labdához, nem azokban a terekben mozgunk, ahol labdát tudunk szerezni. A második és a harmadik gól megengedhetetlen hibák után született. Gyakorlatilag az első félidő után a meccsnek vége volt. Nem emlékszem arra, hogy az első játékrészben lett volna kaput eltaláló lövésünk, a második félidőben kétszer vettük célba a hazai kaput, de gólt nem sikerült szereznünk. Természetesen csalódott vagyok, de ne felejtsük el, hogy jövő héten egy Köln elleni idegenbeli EKL-meccs vár ránk. Sokat cseréltünk ma is és múlt héten Kisinyovban is annak érdekében, hogy a csapat frissességét fenntartsuk, de ez nyilvánvalóan nem sikerült. Kodro állapotáról még nem volt időm beszélni az egészségügyi stábbal, de az biztos, hogy nem nézett ki jól az állapota, mindenképp kórházi kivizsgálásra lesz szüksége. Azt még nem tudom megmondani, hogy jövő héten számíthatok-e a játékára.”

OTP Bank Liga, 3. forduló:
Ferencvárosi TC-MOL Fehérvár FC 4-0 (3-0)

Groupama Aréna, 9795 néző, v.: Berke
gólszerzők: Auzqui (15.), Mercier (38.), Traore (45+2.), Boli (91.)
sárga lap: Pászka (63.), Marquinhos (75.), Nguen (77.), Boli (90.), illetve Pokorny (64.), Fiola (75.)

Ferencváros:Dibusz – Pászka, Thelander (Kovacevic, 25.), Knoester, Civic (Wingo, 62.) – Besic, Vécsei – Auzqui (Nguen, 62.), Mercier (Marquinhos, 58.), Traore – R. Mmaee (Boli, 58.)

MOL Fehérvár:Kovács D. – Fiola, Stopira, Sabanov – Nego, Bumba (Pokorny, a szünetben), Pinto, Heister (Hangya, a szünetben) – Dárdai, Kodro (Zivzivadze, 35.), Petrjak (Bamgboye, a szünetben)

Ez is érdekelhet...