A Forma-1-es Olasz Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk hétfőn este 19 órától a YouTube-csatornánkon!

Az időmérő edzés után még a hátrasorolása és a DRS-vonat miatt aggódott Lewis Hamilton, ennek ellenére az ötödik helyen fejezte be a Forma-1-es Olasz Nagydíjat.

„Jó verseny volt” – értékelt a leintés után a hétszeres világbajnok a Sky Sports F1-nek. „Azt mondták a srácok, a negyedik és a hatodik hely között bármi elérhető. Kissé feszített volt, de jól éreztem magam.”

„Az elején kicsit küszködtem, de nagyon hálás vagyok azért, hogy sikerült felzárkóznom és ennyi pontot szereznem. A végén két autón is frissebb gumik voltak mögöttem, így még örülök is annak, hogy így ért véget a futam” – utalt vélhetően a biztonsági autó mögötti befejezésre, ami így valószínűleg megmentette a támadásoktól. Persze nem mindenki örült a befejezésnek, Charles Leclerc-t például csalódottsággal töltötte el.

Csapattársát, George Russellt a harmadik helyen intették le – ennek kapcsán Toto Wolff csapatfőnök elmondta, hogy a monzaihoz hasonló pályák egyértelműen nem feküdnek a Mercedesnek, így ezekkel az eredményekkel kihozták a maximumot a hétvégéből.