Ezért kapta Verstappen a büntetést Brazíliában Hamilton helyett – Motorsport.com – HU

Verstappen versenyzését és azt, ahogy a csatákban türtőztette magát idén, sokan dicsérték, de a Red Bull pilótája csak összekapart magának egy öt másodperces büntetést, miután a Senna S-kanyarban az első biztonsági autós fázis utáni újraindításnál a második helyért harcolva összeütközött Lewis Hamiltonnal.

Verstappen széles ívben fordult az egyes kanyarban, hogy a fordulás után a belső íven el tudjon mellette menni, tudván, hogy agresszívnak kell lennie a Mercedesek ellen. Azonban a kanyar csúcsához érve elfogyott a helye, amiért ő később Hamiltont okolta.

Az ütközés után új első vezetőszárnyat kellett feltenni neki, míg riválisa annyit üzent a csapatnak: „Ez nem versenybaleset volt.” A versenybírók neki adtak igazat, Verstappen öt másodperces büntetését azonban sok szurkoló nem igazán akarja elfogadni, de még az ítéletben is megjegyzi az FIA, hogy a brit hagyhatott volna több helyet, jelezve, hogy Verstappen csak nagyobb részben felelős.

A hasonló helyzetekkel kapcsolatos viták tavaly kaptak lábra, főleg Verstappen és Hamilton párbajaival kapcsolatban, ahol előbbi többször kicsit túlságosan is kitette a könyökét. Emiatt az idei szezon előtt új irányelveket tettek közzé a pilóták között, ezek pedig megmagyarázhatják, miért kapta a büntetést a Red Bull versenyzője.

A Bahreini Nagydíj előtt kiosztott irányelvek alapján ahhoz, hogy egy, a belső íven haladó versenyzőnek helyet kelljen hagyni, szükséges, hogy autója „jelentős része” a külső íven lévő mellett legyen. A manővert biztonságosan, ellenőrzött módon kell végrehajtania.

 

Az, hogy a „jelentős része” mit jelent, azt a szabályzat a versenybírókra bízza, de a fő támpont, hogy az előzést megkezdő autó első kerekeinek legkésőbb a kanyarcsúcs előtt a másik autó mellett kell lennie.

Bár a kanyarcsúcshoz közeledve Verstappen kerekei Hamilton mellett voltak – az oldaldobozával egy vonalban – a versenybírák úgy ítélték meg, hogy nem egy teljesen irányított előzésről van szó, mondván, az egyes kanyarban megkezdett manővert nem fejezte be:

„Verstappen az egyes kanyarban kívülről, későn fékezve próbálta megelőzni Hamiltont. Ezt az előzést azonban nem fejezte be, és az ezzel járó túl nagy sebessége hatással volt arra, ahogy a kettes kanyarba vetette magát, ahol összeért Hamiltonnal.”

A futam után az újságírók kérdésére az esetről Hamilton annyit mondott, hogy az embert egy bizonyos fokú siker után „célpontnak” látják a riválisok, míg Verstappen kitartott amellett, hogy Hamiltonnak több helyet kellett volna hagynia, de nem lepődött meg, hogy a versenybírók úgy döntöttek, ahogy.


Cunoda bizarr esete: nem vehette vissza a körét Brazíliában.

megosztás

hozzászólás

Ez is érdekelhet...