Elképesztő végjáték Fehérváron – a Zalaegerszeg a 95. percben mentett pontot a forduló nyitó mérkőzésén – M4 Sport

A MOL Fehérvár hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Zalaegerszeggel a labdarúgó NB I 9. fordulójában.

Összefoglaló

MOL Fehérvár FC–Zalaegerszeg 1–1

Értékelések

Értékelések a MOL Fehérvár-Zalaegerszeg bajnoki után

OTP Bank Liga, 10. forduló
MOL Fehérvár FC – Zalaegerszegi TE FC 1-1 (1-0)
Székesfehérvár, 2474 néző, v.: Csonka
gólszerzők: Kodro (45+1.), illetve Ikoba (95.)
sárga lap: Hangya (75.), Pokorny (94.), illetve Csóka (20.), Manzinga (35.), Mocsi (74.)
Fehérvár:
Kovács D. – Fiola, Larsen, Stopira, Hangya – Rúben Pinto, Makarenko (Pokorny, 84.) – Nego, Dárdai P. (Schön, 77.), Kastrati II (Zivzivadze, 59.) – Kodro (Bese, 77.)
Zalaegerszeg:
Demjén – Lesjak, Mocsi, Kálnoki Kis (Klausz, 86.), Csóka (Szendrei N., a szünetben) – Sankovic, Bedi (Mim, 67.), Gergényi – Szalay Sz. (Meshack, a szünetben), Ikoba, Manzinga (Diego Carioca, a szünetben)

Kiegyenlített játékot követően két kihagyott fehérvári lehetőséggel zárult az első negyedóra, erre válaszul a Zalaegerszeg is elpuskázott egyet a másik oldalon. Tovább folytatódott a sorminta, a házigazda elrontott ziccerét Kenan Kodro vállalta magára, hogy aztán az utolsó pillanatokban megszerezze a vezetést a hazaiaknak.

A szünetben hármat cseréltek a zalaiak és átvették a játék irányítását, mégis inkább a Fehérvár volt veszélyesebb az ellentámadásai végén. A hajrához közeledve fokozta a nyomást a ZTE, ám a hazai védelem magabiztosan hatástalanította minden próbálkozását. Egészen a hosszabbítás ötödik percéig, amikor az előrehúzódó kapus, Demjén Patrik fejesét kollégája Eduvie Ikoba elé ütötte, aki egy lépésről a hálóba talált.

Ez is érdekelhet...