Döbbenetes pénzt keres Casemiro Manchesterben, de a Liverpool ellen nem játszhat – Origo

Péntek éjszaka a Manchester United hivatalosan is bejelentette a brazil Casemiro átigazolását. Az új szerzemény szombaton repül Angliába, de a hétfő esti Manchester United-Liverpool mérkőzésen még nem léphet pályára.

A 30 éves brazil játékossal négy évre szóló szerződést kötött a Manchester United, ami egy évvel meghosszabbítható. A bemutatkozása azonban késik, mivel nem sikerült még regisztrálni őt Angliában. Ezért nem a Liverpool, hanem a Southampton elleni Premier League-mérkőzésen mutatkozhat majd be új csapatában.

Casemiro a manchesteri klub harmadik legjobban kereső játékosa lesz. Sajtóértesülések szerint a sztár heti fizetése 350 ezer angol font lesz majd. Nála többet csak a klubtól minden körülmények között távozni készülő Cristiano Ronaldo és a kapus David de Gea keres. Ronaldo heti fizetése 480 ezer angol font, David de Gea pedig heti 375 ezer fontot keres. A Real Madrid 70 millió eurót keresett azzal, hogy elengedte a brazilt, akinek a szerződése 2025-ig volt érvényes Madridban. Ez a 70 millió euró a Real Madrid történetének harmadik legdrágább átigazolási díja volt.

Casemiro átigazolása azért is volt fontos a Manchester Unitednek, mert a csapat borzalmasan kezdte az idényt és az első két fordulóban vereséget szenvedett. 

A védekező középpályás 2013 áprilisában mutatkozott be a Real Madridban, amelyben azóta 336 mérkőzésen szerepelt. A csapattal az öt BL-siker mellett a spanyol bajnokságot, a spanyol szuperkupát, az európai Szuperkupát és a klubvilágbajnokságot egyaránt háromszor, a spanyol Király Kupát egyszer nyerte meg úgy, hogy minden idényben alapember volt. Profi karrierje során több mint ötszáz mérkőzésen lépett már pályára, ebből 63 alkalommal a brazil válogatottban szerepelt.

Forrás

Ez is érdekelhet...