Világ: Hajnalban az oroszok kamikaze drónokkal támadták Kijevet | hvg.hu – hvg.hu

A terület kormányzója szerint polgári áldozatai nincsenek a támadásnak.

Háború Ukrajnában

„Különleges katonai műveletnek” nevezett nyílt háborút indított Vlagyimir Putyin Ukrajna ellen. A harcok február óta tartanak, az orosz erők több ezer civil életének vetettek véget. Cikksorozatunkban minden fejleményről beszámolunk.

Légvédelmi szirénákra keltek hajnali kettőkor a kijeviek, miután a várost újabb orosz dróntámadás érte – írja a Guardian. Az ukrán fővárosban több robbanást és a működésbe lépő légvédelmi fegyverek hangjait is hallani lehetett. A terület kormányzója, Olekszij Kuleba a Telegramon arról tájékoztatta a polgárokat, hogy a főváros éppen dróntámadás alatt áll. Néhány órával később már arról írt, hogy az oroszok a város infrastruktúráját támadták, polgári áldozatok nélkül.

A kijevi katonai körzet parancsnoksága azóta közölte, hogy a támadást öt iráni Shahed drón hajtotta végre és ezek mindegyikét lelőtte az ukrán légvédelem, ám az egyik drón így is rázuhant egy közigazgatási épületre a Holosziejvszkij kerületben részlegesen megrongálva azt, illetve a robbanás környező lakóépületek ablakait is betörte.

Ez is érdekelhet...