Újabb megosztó felvétel szivárgott ki Sanna Marinról – Negatív lett a finn miniszterelnök drogtesztje – Portfolio

Ahogyan arról beszámoltunk, több kiszivárgott videófelvétel készült arról, amint Sanna Marin szociáldemokrata finn miniszterelnök barátaival, köztük egy finn popsztárral bulizik.

Ma újabb kiszivárgott felvétel látott napvilágot, amelyen az látható, ahogyan a 36 éves politikusnő a 33 éves Sabina Särkkä finn influenszerrel táncol. A videók ismét felkorbácsolták a Sanna Marin stílusáról szóló vitákat – írta a Daily Mail.

Bár a videókban nincsen semmi különös, sokan mégis provokatívnak tartják a szociáldemokrata vezető viselkedését.

A videók nyilvánosságra kerülését követően Marint több konzervatív politikus is bírálta, az egyik ellenzéki pártvezető azt követelte, hogy menjen el drogtesztre. Egy múlt heti sajtótájékoztatón az újságírók megkérdőjelezték, hogy a miniszterelnök képes lett volna-e szükség esetén hirtelen kormánydöntéseket hozni. A finn miniszterelnök megvédte magát, mondván, hogy a cselekvőképessége “nagyon jó”, és azt mondta, hogy soha nem használt drogot, még tinédzserként sem.

A 36 éves Marin pénteken jelentette be , hogy az aggályok eloszlatása érdekében drogtesztet végeztet. A fiatal politikus azt állítja, hogy soha nem fogyasztott kábítószert, és tagadja, hogy bármi illegálisat tett volna a partin, csak alkoholt ivott. Marin korábban megjegyezte, hogy miniszterelnöki pozíciója ellenére ő is egy hétköznapi ember, aki szokott szórakozni.

A kormány finn nyelvű közleménye szerint a vizsgálat során “nem találtak kábítószert”.

Hozzátették, hogy a miniszterelnök maga fizette a vizsgálat költségeit.

Iida Vallin különleges tanácsadó, akit az AFP hírügynökség idézett, azt mondta, hogy Marin vizeletmintáját kokainra, amfetaminra, kannabiszra és opioidokra tesztelték.

Az eset óta egyébként nők és férfiak a finn miniszterelnökkel szolidaritást vállalva posztolnak bulizós fotókat, videókat.

Címlapkép: Sanna Marin finn miniszterelnök nyilatkozik egy helsinki sajtóértekezleten 2022. augusztus 19-én. A 2019-ben a finn történelem legfiatalabb kormányfőjének választott Marin közölte: kábítószertesztet végeztetett el „saját jogi védelmének érdekében”, miután az internetes közösségi médiában megjelent egy rövid videofelvétel, amelyen ő felszabadultan táncol és énekel egy magánösszejövetelen. Fotó: MTI Fotó/Kimmo Brandt

Ez is érdekelhet...