Támadás érte az Európai Parlament weboldalát, miután elítélték Oroszországot – hvg.hu

Több órára elérhetetlenné vált az Európai Parlament honlapja.

Háború Ukrajnában

„Különleges katonai műveletnek” nevezett nyílt háborút indított Vlagyimir Putyin Ukrajna ellen. A harcok február óta tartanak, az orosz erők több ezer civil életének vetettek véget. Cikksorozatunkban minden fejleményről beszámolunk.

Az Európai Parlament hivatalos honlapja átmenetileg elérhetetlenné vált néhány órával azt követően, hogy az EP-képviselők határozatot fogadtak el, amelyben Oroszországot a “terrorizmus állami támogatójának” nyilvánították.

Az Euronews szerint hivatalos magyarázat nem érkezett arra, miért állt le a weboldal, de az események egybeesése feltűnő. Az oldal fél négykor egyébként már újra működött.

Az EP egyik tisztviselője, a téma érzékenysége miatt névtelenül, de elismerte az Euronewsnak, hogy külső támadás érte az oldalt. Később viszont Jaume Dutch szóvivő hivatalosan is megerősítette, hogy a parlament honlapja egy DDOS-támadás miatt nem működött.

Arról, hogy az Oroszországot elítélő EP-s határozat szavazásánál a fideszes EP-képviselők bent voltak ugyan a teremben, de nem szavaztak, itt írtunk:

Ez is érdekelhet...