NATO-területre csapódott egy rakéta, az ukrán erők lőhették ki? – Háborús híreink szerdán – Portfolio

Válaszul az ír kormány oroszellenes kurzusára, amely feltétel nélkül támogatja az Európai Unió által az orosz állampolgárokkal szemben bevezetett egyoldalú korlátozó intézkedéseket, amelyek célja, hogy megkísérelik országunkat nemzetközileg elszigetelni, döntés született az ír vezetés 52 kulcsfontosságú képviselője és politikai személyisége orosz szankciós listára helyezéséről” – állt a tárca honlapján közzétett nyilatkozatban.

Az Oroszországi Föderációba való beutazási tilalom alá került ír állampolgárok listáján szerepel többek között Micheál Martin miniszterelnök, a helyettese, Leo Varadkar, Seán O’Fearghaíl, az alsóház elnöke, Simon Coveney külügy- és védelmi miniszter, Helen McEntee igazságügyi miniszter, Paschal Donohoe pénzügyminiszter, valamint több szenátor és alsóházi képviselő.

Az orosz külügyminisztérium szerint “Brüsszel utasításait követve Írország agresszív oroszellenes propagandakampányt folytat, miközben a kétoldalú együttműködés visszafogásának útját követi a saját érdekei rovására”. Az orosz diplomáciai tárca az Írország által táplált “ruszofób hisztéria” példájaként említette a dublini orosz nagykövetség elleni márciusi támadást.

(MTI)

Ez is érdekelhet...