Harry herceg azt állítja, hogy 25 embert ölt meg – hvg.hu

Katonai szolgálatát Afganisztánban töltötte. Hamarosan megjelenő könyvében Harry arról is ír, hogy fiatalon kokainozott és füvet is szívott.

2012 és 2013 között Harry herceg helikopterpilótaként szolgált Afganisztánban, ekkor – saját könyve leírása szerint – hat küldetésen vett részt, ezek mindegyikén megöltek valakit – számolt be a BBC.

„Amikor azon kaptam magam, hogy elmerülök a harc forgatagában, nem gondoltam úgy arra a 25-re akit megöltem, mint emberekre. Ezek sakkbábuk voltak, amiket leütöttek a tábláról, a rossz embereket pedig kiiktatták, mielőtt megölhették volna a jókat” – írja a könyvben a lap beszámolója szerint Harry herceg.

Szintén a BBC friss cikkéből derül ki, hogy Harry herceg a könyvben bevallja: 17 évesen kokainozott és szívott füvet is. A kokaint a cikk szerint nem élte meg túl szórakoztatónak, nem tette boldoggá. „Egy 17 éves fiú voltam, aki készen állt arra, hogy bármit kipróbáljon, ami megváltoztatja a körülötte kialakult rendet” – írta.

A herceg Spare (Tartalék) című könyve januárt tizedikén jelenik meg, azonban már a megjelenés előtt is több részlet nyilvánosságra került belőle. Csütörtökön kapta fel a sajtó azt a 2019-es történetet, amiről szintén a friss könyvből hallani először: Harry herceg állítja, hogy bátyja, Vilmos gyakorlatilag rátámadt egy veszekedés során.

Ez is érdekelhet...