Élet+Stílus: Szétrobbant egy óriásakvárium Berlinben | hvg.hu – hvg.hu

Több mint 100 tűzoltót riasztottak a helyszínre.

Szétrobbant egy 16 méteres akvárium egy szállodában Berlin belvárosában, Németországban – közölték pénteken a német hatóságok a Deutsche Welle szerint.

A német főváros Mitte kerületében található Radisson Blu szállodához több mint 100 tűzoltót riasztottak, minden vendégnek el kellett hagynia a hotelt.

A berlini tűzoltóság a Twitteren azt írja, hogy „az akvárium megsérült, szivárog a víz”, azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozta az akvárium sérülését. A hotel körüli utcákra ugyanakkor rendkívül nagy mennyiségű víz ömlött ki a Berlini Közlekedési Információs Központ (VIZ Berlin) szerint. A Karl-Liebknecht-Straßet, ahol a szálloda található, lezárták.

A Radisson Blu szálloda halljában lévő, 16 méter magas és 11,5 méter átmérőjű látványosság a világ legnagyobb szabadon álló akváriuma – írja a Bild. A látogatók 19 euróért végigsétálhattak az egymillió literes víztartályon, és több mint 100 különböző faj 1500 halát csodálhatták meg.

Így nézett ki az akvárium korábban.

©

A német lap értesülései szerint az akvárium szétrobbanásáról szóló segélyhívás reggel 6 óra körül érkezett be a hatóságokhoz. Úgy tudják, az összes víz és 1500 hal zúdult le a szálloda harmadik alagsori szintjére, a robbanás nyomása ajtókat és ablakokat is széttört, a törmelékek az utcát is ellepték.

©

„Kora reggel, 6 óra körül hatalmas robbanást hallottam. Egyáltalán nem értettem, mi történt. Felhívtam a barátomat, és átmentem az ő szobájába. Onnan láttuk az akváriumot és a pusztítást. Mindent elárasztott a víz”

– nyilatkozta a Bildnek a szállodában tartózkodó 350 vendég egyike.

A Dom Aquaree nevű akváriumot a honlapja szerint 2020 nyarán korszerűsítették.

Kitört ajtók és ablakok, törmelékkel ellepett utca.

©

Ez is érdekelhet...