Délután bejelentéseket tesz a kormány! – Portfolio

Mint arról beszámoltunk, a tegnapi rendkívüli események – a NATO-tagország Lengyelország területén történt rakétabecsapódás nyomán – kormányülést tartottak. Vélhetően ez a téma is terítékre kerül a mai Kormányinfón.

Orbán Viktor korábban Facebook-posztjában higgadtságra intett a helyzetet illetően, a magyar álláspont a helyzettel kapcsolatban szinte biztosra vehetően a háborús feszültségek csökkentését irányozzák elő.

Twitteren a miniszterelnök azt írta: nyugodt és alapos vizsgálatra van szükségünk a Przewodówban történt robbanások kapcsán. A magyar miniszterelnök hangsúlyozta azt is:

Magyarország szilárdan kiáll Lengyelország mellett.

A lengyelországi rakétabecsapódás miatt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter élő videóban jelentkezett, beszámolva lengyel kollégájával való telefonbeszélgetéséről.

A feszült geopolitikai helyzeten túl a szintén háborús események miatt leállt Barátság kőolajvezetékről, a kormány energiaválsággal kapcsolatos terveiről, az árstopokról, a minap közzétett magyar GDP-adatról, a gyármentő programról lehet szó az eseményen.

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

Ez is érdekelhet...