Megrázó részletek Ungár Anikó zenész férjének haláláról – Origo

Szívszorító részleteket osztott meg édesapja elvesztéséről Ungár Anikó színész fia, Baronits Gábor.

Baronits Gábor édesanyja, Ungár Anikó és édesapja, Baronits Zsolt is színpadi emberek voltak. Utóbbi a legendás Syrius együttes alapítója. A színész mindössze 10 éves volt, amikor az édesapja meghalt.

„em volt egy könnyű időszak az nekem. Amikor 10 évesen megtapasztalja az ember, hogy mi az az elmúlás, mi az az elvesztés. Amikor rájön a felhőtlen gyermekkorban, hogy minden mulandó, az egy óriási tragédia volt számomra. Egy nagyon nehéz feladat volt, nemcsak nekem, anyukámnak is” – emlékezett vissza a Palikék világa by Manna Futtában című műsorában Baronits Gábor.

Ungár Anikó férje súlyos beteg volt, de fiuk gyerekként ebből csak annyit látott, hogy édesapja terápiára járt és kihullott a haja. 

“Emlékszem arra a pillanatra – pont a születésnapom után ment el a papa –, még kilenc éves voltam, és egyszer a mamát félrehívtam és megkérdeztem tőle, hogy „Mama, a papa betegsége az halálos?”… Ő őszintén megmondta, hogy igen, de minden rendben lesz és meg fog gyógyulni. Amikor egy szülő ezt mondja a gyerekének, akkor onnantól kezdve az úgy lesz. Én ebben a tudatban éltem tovább, hogy minden rendben lesz, aztán nekem hirtelen jött ez a tragédia. Ott egy kicsit kiment a talaj a lábam alól” – mesélte a színész, akinek édesanyja mondta el, hogy édesapja nincs többé.

Forrás: Ungár Anikó

“Az unokatestvéreméknél voltam lent Gárdonyban, másnap jöttem haza, a mama egyik barátja jött értem.

Mama otthon várt, és elsétált velem a kertbe, és ott mondta, hogy a papa meghalt. Nem volt egy könnyű időszak, de talán kellett hozzá, hogy az az ember legyek, aki most vagyok

– mondta Baronits Gábor.

Ez is érdekelhet...