Majka: Úgy beszélnek rólam, mintha Bayer Zsoltot ölelve, Rákay Philip seggéből narancsszínű zászlóval integetnék – hvg.hu

Egy társával írt egy erősen rendszerkritikus dalt, ez egyrészt elképesztően népszerű lett, másrészt komoly támadások érik azóta az ózdi rappert. Most ezekre válaszolt egy dühös bejegyzésben.

Az Azt beszélik a városban című dal szerda reggelre majdnem elérte a hárommilliós megtekintést. Majkát viszont sokan kritizálják vélt vagy valós a politikai szerepvállalása, illetve a kormányközeli TV2-es karrierje miatt. Többek között Vona Gábor és Jakab Péter is beleszállt a rapperbe.

Majka most hosszú és dühös bejegyzésben válaszolt a két volt jobbikosnak, akik, mint írja, annak a pártnak voltak tagjai, vezetői, amelynek „tagjai vállaltan rasszista, antiszemita kijelentéseket tesznek, megkérdőjelezik a holokausztot vagy akár a múltban szélsőséges félkatonai szervezeteket pénzeltek”.

„Úgy beszélnek ezek a fickók rólam, mintha én évek óta Tusványoson Bayer Zsoltot ölelve, Rákay Philip seggéből narancsszínű zászlóval integetnék. Úgy csinálnak, mintha a teltházas koncertjeinket a kormány szponzorálná és állami támogatásból megvett ingyen jegyeket osztogatnék minden Fidesz szimpatizánsnak.  Aztán amikor elfogynak az észérvek, akkor lőnek rám a mindent elpusztító csodafegyverrel: TE A TV2-NÉL DOLGOZOL!!!! Ezt mindig elő lehet venni…” – írja többek közt.

Ez utóbbival kapcsolatban kifejti, hogy Mészáros Lőrincnek közel 343 cége van. A TV2-nél pedig nagyjából 25 ezer ember dolgozik, szerinte nem mindenki Fidesz-szavazó. Ő maga pedig 17 éve dolgozik ott, volt egy pár tulajdonos azóta, de sosem volt semmilyen beszélgetése senkivel arról, hogy mit vagy kit kellene képviselnie.

A Szijjártó Péterrel való találkozásáról kifejti, hogy soha semmilyen plusz juttatásban nem volt része, mert találkozott a külügyminiszterrel és elmondta neki, hogy a járvány miatt nagy bajban van az az iparág, amiben dolgozik. Ettől még nem barátja Szijjártó.

„Ha nem mennék el azokra a fellépésekre, ahol valamelyik politikai párttal közvetett vagy közvetlen kapcsolatban lévő cég a szervező, megrendelő, akkor hova mennék? Otthon ülnék és a gyerekeknek magyaráznám milyen fasza csávó az apjuk, miközben éppen küszöböt vacsorázunk.”

Majka szerint az a legfájóbb pont ezeknek az embereknek, hogy ő két évtized alatt kiépített egy olyan autonómiát, ami nekik sosem sikerült.

Kicsit sincs hatással a munkámra az, hogy ki jön vagy ki megy a politikai életben.

„Olyan emberek osztják az észt, akiknek valójában a munkájuk ki is merül ebben. Olyan emberek osztják az észt, akik valójában teljesítményt, eredményt felmutatni nem tudnak az elmúlt években, de mégis fizetésük van a munkájukért. Ha így nézzük, hozzájuk képest én azt hiszem még keveset is keresek.”

Még több Élet+Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

Ez is érdekelhet...