Kult: Lecserélik a Netflix-sorozat ikonikus sztárját | hvg.hu – hvg.hu

Henry Cavillt otthagyja a Vaják szerepét a The Witcher negyedik évadában – jelentette be a Netflix. Az új szereplő nem az egyetlen a családjában, aki mitikus szuperhőst fog játszani.

Három évadon keresztül játszotta a Riviai Geralt főszerepét Henry Cavill a nagy sikerű fantasy sorozatban – írja az Independent. A Netflix azonban október 29-én bejelentette, hogy a berendelt negyedik évadban az Éhezők Viadalának sztárja, Hemsworth veszi át a szerepet. Hemsworth egyik testvére Chris a Marvel univerzumban alakítja Thor istent, már több mint 10 éve. Másik testvére Luke Hemsowrth elsősorban thrillerekben szerepelt. Liam leginkább az Éhezők Viadalának fejezeteiben nyújtott alakításairól volt eddig ismert.

A Netflix közleményében Cavillt idézik: „Riviai Geraltként utam tele volt szörnyekkel és kalandokkal. Sajnos a negyedik évadban leteszem a medálomat és a kardjaimat.Helyettem a fantasztikus Liam Hemsworth fogja felvenni a Fehér Farkas-köpenyt. Akárcsak a legnagyobb irodalmi karakterek esetében, áhítattal adom át a fáklyát a Geralt megtestesítésére fordított idő miatt és nagy lelkesedéssel fogom nézni, ahogy Liam ezt a lenyűgöző és árnyalt szerepet megformálja. Liam, jó uram, ez a karakter csodálatos mélységet rejt magában, élvezze a merülést” – tette hozzá.

Hemsworth szintén közleményben reagált a hírre. A színész úgy fogalmazott, a fellegekben érzi magát, amiért megkapta a lehetőséget, hogy eljátssza Geraltot. „Henry Cavill hihetetlen Geralt volt, és megtiszteltetés számomra, hogy nekem adta tovább a gyeplőt és lehetővé tette, hogy a Fehér Farkas pengéit a kezembe vegyem a kalandok következő fejezetében” – mondta Hemsworth. A színész hozzátette, rajongott Cavill alakításáért és bár nagynak érzi a csizmát, amibe lépnie kell, de nagyon izgatott, hogy “beléphet a The Witcher világába”.

Ez is érdekelhet...