Harry herceg Kamilla királynébe is alaposan beleállt – Glamour.hu

Kamilla királyné, Katalin hercegné és Harry herceg a 2017-es brit zászlós díszszemlén

Kamilla királyné, Katalin hercegné és Harry herceg a 2017-es brit zászlós díszszemlén

Fotó: Karwai Tang/Getty Images

A könyv kapcsán adott hétvégi interjúban Kamilla királyné is szóba jött, és bár úgy tűnhet – legalább – az ő kapcsolatuk rendben van, Harry herceg édesapja második feleségét sem kímélte. Egyenesen veszélyesnek és gonosznak írta le, aki tönkretette a szülei kapcsolatát. Károly király és Kamilla ugyanis 2005-től házasok, előtte viszont úgy volt viszonyuk hosszú évekig, hogy közben mindketten házasságban éltek. Harry herceg szerint Kamilla imázsának rehabilitációja is egy nagyon hosszú és fáradtságos folyamat volt, a palota azonban pénzt és energiát nem kímélve dolgozott a projekten.

Károly még Marc Bolland szakembert is felkérte, hogy segítsen megváltoztatni a brit közvélemény Kamillához való hozzáállását, ami az ominózus tamponos telefonbeszélgetés után kifejezetten extrém kihívás volt. Kamilla hosszú évekig volt a gonosz harmadik, gúnyolták, gyakran hasonlították össze a túlidealizált Dianával, így kérdés volt, sikerül-e valaha is átpozícionálniuk szeretőből leendő királynévá.

Ennek a folyamatnak része volt az is, hogy a pár csak tíz évvel Diana hercegnő és Károly válása után, 2005-ben házasodott össze (az esküvőn egyébként maga Erzsébet királynő nem volt hajlandó részt venni). További érdekesség, hogy Harry herceg azt írja memoárjában ezzel kapcsolatban, hogy szerette volna, ha Kamilla végre boldog lesz, mert így kevésbé jelentett veszélyt.

Saját perspektíva vagy hadjárat?

A dátumokat nézve nagyon is tudatosnak tűnnek Harry herceg és Meghan Markle elmúlt napokban tett lépései, amit mindvégig úgy kommunikáltak, hogy szeretnék a saját perspektívájukból elmesélni az elmúlt évek történéseit. Érdekes módon azonban Netflix dokujuk első három része pont akkor került fel, amikor Vilmos herceg és Katalin hercegné Amerikába utazott (a dátum hónapok óta publikus volt), míg a befejező három epizód a királyi család éves karácsonyi hangversenyével esett egy időpontra.

Harry herceg undorító dolgot árult el Károly királyról


A szándékosság kérdéses a másik oldalról, de tény, hogy Károly király koronázási ceremóniáját a kis Archie, Meghan és Harry fiának születésnapjára időzítették, míg Harry memoárja egy nappal Katalin születésnapja után, vagyis holnap jelenik meg. Egy biztos: a médiaháborúba Meghan Markle és Harry herceg is beszállt, és ezúttal nagyon tudatosan, ők maguk irányítják a figyelmet.

Forrás: pagesix.com

Ha szívesen olvasnál még a királyi családról:

Ez is érdekelhet...