Az A-ha angyalarcú énekese volt a 80-as évek szívtiprója: így néz ki a 63 éves Morten Harket – Femina.hu

Az A-ha együttes volt a ’80-as évek egyik legnépszerűbb csapata, a norvég csapatot Morten HarketMagne Furuholmen és Paul Waaktaar-Savoy alapították 1982-ben. Bár 1994-ben feloszlottak, a ’90-es évek végén újra egymásra találtak. Napjainkban is együtt zenélnek, legújabb albumuk, a True North október 21-én jelent meg.

Az A-ha énekese, Morten Harket így néz ki most

A Take On Me című slágerükkel robbantak be a köztudatba, amely a debütáló albumukon, a Hunting High and Low-on hallható. Az eredeti verziót 1984-ben vették fel, de végül 1985-ben adták ki ismét, amellyel meghódították a slágerlistákat. A videóklipjével is történelmet írtak, ugyanis ilyen egyedi képi megvalósítással előttük még senki nem próbálkozott.

Morten Harketért a ’80-as években nők milliói rajongtak, azonban a Salonnak adott interjújában elmondta, a bandával sosem akartak a szívtiprókká válni a tinilányok körében, őket mindig is a zene és az alkotás hajtotta.

Öt gyermek édesapja, volt neje, Camilla három gyermekkel ajándékozta meg: Jakob 1989-ben, Jonathan 1990-ben, Tomine lánya 1993-ban látta meg a napvilágot. Volt párja, Anne egy lányt szült neki 2003-ban, aki a Henny nevet kapta. Jelenlegi kedvesével, Inezzel egy gyermeket vállalt, Karmen 2008 óta boldogítja őket.

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan fest napjainkban Morten Harket.

Modern idők – Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Cover- és ajánlóképek: Getty Images Hungary, YouTube/A-ha

Ez is érdekelhet...