Visszatér a hőmérséklet 30 fok fölé, néhány vihar is lehet – hvg.hu

Ez nem egy politikai hír: zivatar és felhőszakadás lehetősége miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A Nyugat-Dunántúlt kivéve bárhol lehetséges zivatar szerdán, felhőszakadás miatt pedig a Dunától keletre, valamint a Közép-Dunántúlra, Tolna és Baranya megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat (és ehhez most már az augusztus 20-a utáni ügyek miatt muszáj leírni, hogy ez csak esélyt jelent, nem azt, hogy teljesen biztosan esni is fog).

Hajnalban még főként az Alföldön és északkeleten volt esély viharra, napközben már csak szórványosan várható zivatart. Ezek fokozatosan északnyugat, nyugat felé helyeződhetnek át, így várhatóan az ország középső részén, valamint a Dunántúl keleti felén is megjelennek ilyen csapadékgócok. A nyugati megyékben várható a legkésőbb és legkisebb eséllyel csapadék. A zivatarokat ekkor elsősorban felhőszakadás kísérheti, de kisebb körzetekben viharos széllökések, jégeső is előfordulhat. Csütörtökön az ország nyugati és középső részén lehet még vihar és felhőszakadás, az után viszont szombatig semmi olyan időjárási jelenség nem várható a mostani előrejelzések szerint, ami miatt figyelmeztetést kellene kiadni.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 25 és 31 fok között alakul, a következő napokban pedig még ennél is melegebb várható.

Ez is érdekelhet...