Vállalkozás: Orbán Viktor Budapestre hozná az Olasz Szuperkupát | hvg.hu – hvg.hu

Az olasz bajnokcsapat és kupagyőztes összecsapását az utóbbi években egyre gyakrabban rendezik meg külföldön, és most olasz sajtóhírek szerint Magyarország is bejelentkezett érte.

Megújítaná az olasz eéső osztályú focibajnokság, a Serie A a szuperkupa lebonyolítását úgy, hogy a nemzetközi színtéren vonzóbb legyen: a tervek szerint négycsapatos minitornát játszana a kupadöntő két résztvevője és a bajnokság első két helyezettje egy Olaszországon kívül eső helyszínen.

A rendezésre már érkezett egy ajánlat Szaúd-Arábiából, a Riad Sela ügynökség hat évre 138 millió dollárt (évi 23 milliót) fizetne érte, úgy, hogy az elődöntőn vereséget szenvedő olasz csapatok egyikének meccselnie kell a helyi bajnokkal. Korábban már az Emírségekből is érkezett egy ajánlat, az évi 22 millióval járt volna.

Ezekhez képest jóval egyszerűbb szervezést igényelne az a javaslat, amelyet a Repubblica szerint Magyarország dobott be, viszont Orbánék nem is fizetnének annyit, mint az arabok, csupán szezononként 8 millió dollárt. A Repubblica szerint tehát a 8 milliós, tehát olcsóbb magyar ajánlat inkább az eredeti egymeccses döntő lebonyolítását tenné lehetővé, az eredeti tervekből vissza kellene venni. Másfelől a csapatok és a szurkolók sem bánnák, ha nem kéne annyit utazniuk a meccsre.

A napilap elképzelhetőnek tartja, hogy az olaszországi politikai áramlatokat próbálja Orbán meglovagolni. Az országban éppen ma tartanak választásokat, és előre láthatólag az a jobboldali tömb nyer majd, amelynek mindhárom pártjával alapvetően jó viszonyt ápol Orbán. A Serie A Liga elnöke, Lorenzo Casini nem szimpatizál a jobboldallal, de a választási eredmények nyomán változhat a forgatókönyv, írja a híroldal, hozzátéve, hogy az eredetileg 2020-ra tervezett magyarországi Giro d’Italia rendezést is a várhatóan kormányzati pozícióba kerülő Matteo Salvini és Orbán ütötték nyélbe.

Ez is érdekelhet...