Újra sztrájkolnak a pedagógusok – Folyamatosan jönnek a képek és a videók az élőláncról – Portfolio

Nem tudott megegyezni a kormányzat a pedagógusokkal november elején a tanárbérek rendezéséről és a munkaterhek csökkentéséről, így folytatták a november 18-ára meghirdetett sztrájk szervezését. A pedagógusok szerint a kabinetnek nem is állt szándékában a megegyezés.

A PDSZ Országos Választmánya november 11-i ülésén döntött arról, hogy a tavaszi sztrájk időszakhoz hasonlóan ismét meghirdeti a szolidaritási sztrájkot a szakképzésben foglalkoztatottak részére, hogy csatlakozni tudjanak a november 18-ai munkabeszüntetéshez.

A sztrájk péntek reggel háromnegyed nyolctól kezdődött, diákok, tanárok, szülők és civilek alkotnak élőláncot Budapesten és az ország számos pontján. Ma reggel a Parlamentnél is élőlánccal tiltakoztak a közoktatás helyzete miatt. A fővárosi megmozdulások listája itt érhető el.

Nagy Erzsébet, a PDSZ országos választmányának tagja a Népszavának azt mondta, nem csitul a tiltakozási hullám, a szakszervezethez beérkezett visszajelzések szerint számos olyan intézményben, ahol már volt sztrájk most még több pedagógus csatlakozott, mint korábban.

Sok olyan iskoláról tudnak, ahol a tantestület legalább 60 százaléka döntött a munkabeszüntetés mellett. A résztvevők végleges számára azonban csak a sztrájkot követően derülhet fény, mert vannak, akik nyilvánosan nem jelentették be előre vagy utólag csatlakoznak-e a munkabeszüntetéshez.

Címlapkép: Portfolio/Gombkötő Emma

Ez is érdekelhet...